اثر بخشی تکنولوژی و فن آوری های نوین در صنایع دام و طیور

اثر بخشی تکنولوژی و فن آوری های نوین در صنایع دام و طیور

امروزه بیش از هر زمان دیگری اهمیت استفاده از فناوری‌های نوین در صنعت پرورش دام و طیور زنده احساس می‌شود و پرورش‌دهندگان و سایر فعلان این حوزه نباید از آن غافل بمانند. بسیاری از این تکنولوژی‌ها می‌توانند هم به سلامت دا و طیور کمک کنند و میزان خسارت وارده از بیماری دام زنده را کاهش دهند.

به گزارش خبرنگار ایانا در استان چهارمحال و بختیاری، دامداران و پرورش دهندگان انواع دام و طیور طی سال‌های اخیر به این نتیجه رسیده‌اند که استفاده از تکنولوژی‌های مختلف در این صنعت می‌تواند بسیار راهگشا و مفید بوده و نقش بسزایی را در رشد و ارتقای هرچه بهتر این حوزه ایفا کند.

فناوری‌های جدید می‌توانند با حوزه زیست‌ محیطی تلفیق شوند و اتفاقات خوبی را در این زمینه رقم بزنند. تکنولوژی‌های جدید در حوزه پرورش دام و طیور می‌توانند یک جامعه را متحول کنند و در نوع مصرف گوشت و مرغ نیز تأثیرگذار باشند.

بر اساس پیش بینی های انجام شده نهایتا‍‍‍‍‍ تا سال۲۰۲۰ میلادی به دلیل رشد جمعیت، میزان تولید انواع گوشت و مرغ تا دو برابر افزایش خواهد کرد که البته ایجاد تغییرات در رژیم غذایی و افزایش سطح درآمد نیز در میزان مصرف گوشت و مرغ تأثیرگذار خواهد بود. امروزه دامداران برای جبران این میزان تقاضا، منابع کمی در اختیار دارند که باید در مدت زمان کوتاهی این منابع توسعه قابل قبولی پیدا کند، از این رو فناوری‌ها و تکنولوژی‌های جدید می‌توانند به مقدار زیادی کمبود  این منابع را جبران کنند.

امروزه بیش از هر زمان دیگری اهمیت استفاده از فناوری‌های نوین در صنعت پرورش دام و طیور زنده احساس می‌شود و پرورش‌دهندگان و سایر فعلان این حوزه نباید از آن غافل بمانند. بسیاری از این تکنولوژی‌ها می‌توانند هم به سلامت دا و طیور کمک کنند و میزان خسارت وارده از بیماری دام زنده را کاهش دهند. رعایت در عملیات پرورش دام زنده و طیور از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است که نوآوران باید به آن توجه ویژه ای داشته باشند.

این نوع فعالیت با انواع سنسورهای بیومتریک و سیستم‌های نظارت بر حیوانات مزرعه یا دامپروری‌ها توسعه می‌یابد و به پرورش دام و تولید انواع گوشت و مرغ نیز سرعت می‌بخشد.

نماینده سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری در بخش توسعه فن‌آوری و بازاریابی محصولات کشاورزی در گفتگو با خبرنگار ایانا در شهرکرد اظهار داشت:دنیای دیجیتال امروزه از طریق دیتا بیس ها و اطلاعات فنی صحیح و تخصصی پیش می‌رود و از این حوزه نمی‌توان غافل ماند.

یاسر رحیمیان افزود :حوزه دامپروری در ایران نیز همانند اکثر نقاط جهان باید با توسعه اطلاعات و داده‌های مورد قبول و تخصصی پیش رود تا از این طریق بتوان بهترین و ایده ال ترین فناوری‌ها و تکنولوزی‌ها را ارائه داد، لذا هر نوآور و مخترعی به اطلاعات گسترده در زمینه پرورش دام زنده و طیور در بازارهای مختلف جهانی و همچنین وضعیت سلامت آن‌ها در هر منطقه یا کشوری نیازمند بوده که به‌روز‌رسانی این اطلاعات از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

رحیمیان اظهار داشت :این اطلاعات می‌توانند در رشد و پرورش بهینه دام نیز تأثیرگذار باشند و بستر صحیحی را برای تعیین استراتژی در‌خصوص نوع پرورش دام و تولید گوشت و مرغ در هر کشوری فراهم آورند. تمامی این اطلاعات و الگوها به صورت مستقیم در تولید محصولات و فرآورده‌های گوشتی در سطح جهان منعکس می‌شوند و تاثیرگذار هستند و این نوع داده‌های تخصصی می‌تواند صنعت گوشت و فرآورده‌های آن را کارآمدتر کرده و دگرگون سازد.

وی ادامه داد :اینترنت اشیاء به‌ طور کلی به بسیاری از چیزها شامل اشیاء و وسایل محیط پیرامون‌ مان که به شبکه‌ اینترنت متصل شده و توسط اپلیکیشن‌های موجود در تلفن‌های هوشمند و تبلت قابل کنترل و مدیریت هستند، اشاره دارد که به زبان ساده، ارتباط سنسورها و دستگاه‌ها با شبکه‌ای است که از طریق آن می‌توانند با یکدیگر و با کاربرانشان تعامل کنند.

رحیمیان اضافه کرد :امروزه این تکنولوژی نوین برای هدایت و کنترل انواع دام و طیور نیز به کار می‌رود که بسیار کاربردی و مفید است و دنیای فیزیکی دام را با دنیای دیجیتال متصل نموده و می‌تواند مراحل رشد و سلامت دام و طیور را تحت نظارت بگیرد. اینترنت اشیاء برنامه و طرح‌های متنوعی را برای مدیریت صحیح دامپروران ارایه داده و می‌تواند ایده‌هایی برای سازگاری با محیط‌زیست را نیز طراحی کند.

او افزود :این تکنولوژی از طریق انواع اپلیکیشن‌ها و برنامه‌های هوشمند قابل دسترسی است و می‌تواند دنیای جدید و بالقوه‌ای را پیش‌روی دامپروران و صنعت دامپروری قرار دهد. این روش نوین سیستم‌های پرورش و سلامت دام را بهبود می‌بخشد و می‌تواند در پیش‌بینی رویدادهای آینده این صنعت به دامپروران کمک شایانی کند. همچنین می توان بیان کرد که اینترنت اشیاء اطلاعات تخصصی را در زمینه نوع تغذیه و مراقبت صحیح از حیوانات اهلی را نیز در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

به گزارش ایانا ،بسیاری از کارشناسان معتقدند که این تکنولوژی نوین می‌تواند از مرگ و میر دام و طیور تا حد بالایی جلوگیری به عمل آورد و باعث کاهش ضرر و زیان دامداران در این زمینه گردد. به کاربردن دستاورد های علمی و عملی، استفاده از نتایج بین الملی و ایجاد زیر ساخت های مشترک در زمینه بر طرف نمودن مشکلات پیش روی صنعت دام و طیور در ایران ، نیاز مند مدل های ترویجی، اشتغال زایی پایدار، توانمند سازی ظرفیت های موجود، ارتقای بهره وری در تولید و صنایع وابسته و نهایاتا مقاوم سازی اقتصادی دامپروری کشور و استفاده از تکنولوژی های نوین می باشد که سبب رشد و شکوفایی صنعت دامپروری در ایران خواهد شد.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید