کشت زعفران؛ راهکاری برای مقابله با بحران آب در استان چهارمحال وبختیاری
چهارمحال و بختیاری- ایانا- -کشت زعفران؛ راهکاری برای مقابله با بحران آب در استان چهارمحال وبختیاری است.
ابراهیم شیرانی، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه سطح زیر کشت زعفران در استان تقریباً ۳۰۰ هکتار است، اظهار کرد: به طور میانگین حدود پنج کیلوگرم در هکتار برداشت زعفران صورت میگیرد و پیشبینی برداشت حدود ۱/۵ تن از این سطح است.
وی توضیح داد: از نظر کیفیت و بازارپسندی، محصول زعفران استان مطلوب است، برخی از استانها زعفران این استان را به صورت فلهای خریداری و پس از بستهبندی با برند خود صادر میکنند.
شیرانی بیان کرد: باتوجه به شرایط اقلیمی و بحث خشکسالی، ذخیره آب به شدت کاهش یافته است، کنار گذاشتن محصولات پرآببر و جایگزینی آنها با محصولات کمآببر مانند زعفران راهکاری برای افزایش بهرهوری در مزارع است، بسیاری از کشاورزان نیز به این سمت گرایش پیدا کردهاند.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: غالب اراضی چهارمحال و بختیاری در روستاها به صورت خردهمالکی هستند و زعفران محصول بسیار مناسبی برای کشت در این شرایط محسوب میشود، همچنین زعفران محصولی است که ماندگاری بالایی دارد. چهار واحد تولیدی فرآوری و بسته بندی گیاهان دارویی در چهارمحال و بختیاری فعال است
خالد طاهری، مدیر صنایع غذایی و تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: در سطح استان، چهار واحد تولیدی فرآوری و بستهبندی گیاهان دارویی فعال وجود دارد که سالانه حدود ۲۳۰۰ تن انواع گیاهان دارویی و زعفران را فرآوری و بستهبندی میکنند و ۶۳ نفر در این واحدها مشغول به کار هستند.
وی با اشاره به اینکه سطح زیرکشت گیاهان دارویی در استان ۱۸۰۰ هکتار است که سالانه حدود ۳۰۰۰ تن گیاه دارویی تولید میشود، بیان کرد: از این میزان، ۳۰۰ هکتار زیرکشت زعفران قرار دارد و سالانه ۱۵۰۰ کیلوگرم زعفران در استان تولید میشود.
طاهری توضیح داد: همچنین ۶ فقره جواز تأسیس برای واحدهای فرآوری و بستهبندی گیاهان دارویی صادر شده که برای تکمیل این طرحها، نیاز به دریافت تسهیلات بانکی است.
وی بیان کرد: طرحهایی که حداقل ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشند، میتوانند برای دریافت برند از طریق سازمان اقدام کنند.
دیدگاه تان را بنویسید