حرکت به سمت خوراک‌های فرموله شده در دامداری‌های چهارمحال و بختیاری

حرکت به سمت خوراک‌های فرموله شده در دامداری‌های چهارمحال و بختیاری

چهارمحال وبختیاری- ایانا- سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری، گفت: برای اقتصادی کردن دامداری، باید از روش‌های سنتی تغذیه دام به خوراک‌های فرموله و آنالیز شده منتقل شویم.

غلامرضا نعمتی با اشاره به اینکه، این استان در ۱۰ سال گذشته در تولید شیر خام و گوشت قرمز همیشه رتبه دوم یا سوم کشور را داشته است، گفت: این موفقیت نشان‌دهنده ظرفیت بالای استان در بخش دامداری است.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: با توجه به جمعیت و مساحت استان، وضعیت دامداری استان نسبت به میانگین کشوری بهتر است، درصد جمعیت دام سنگین در استان بالا بوده و این بهبود وضعیت در تولیدات دامی کاملاً مشهود است.

وی بیان کرد: در چهارمحال و بختیاری حدود ۱۷۰۰ واحد دامپروری صنعتی فعال وجود دارد، همچنین ۱۷۰۰ واحد دامداری صنعتی در مراحل ساخت و بهره‌برداری قرار دارند که در پیشرفت برخی مشکلات نقدینگی وجود دارد.

مشکلات نقدینگی و تسهیلات بانکی؛ چالش تکمیل پروژه‌های دامداری

معاون سازمان جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: پیشرفت فیزیکی برخی واحدهای دامداری بین ۵ تا ۹۰ درصد متغیر است، اما کمبود نقدینگی و تسهیلات بانکی روند ساخت و توسعه را کند کرده و با پیگیری‌های انجام شده و تخصیص منابع، امید است این مشکلات حل شود.

حرکت به سمت خوراک فرموله چاره بهبود وضعیت اقتصادی دامداری‌ها

نعمتی تاکید کرد: برای اقتصادی کردن دامداری، باید از روش‌های سنتی تغذیه دام به خوراک‌های فرموله و آنالیز شده منتقل شویم، استان دارای ۲۹ کارخانه تولید خوراک دام و شیلات است که ظرفیت تولید آن‌ها ۱۶۲ هزار تن است و ۹۲ هزار تن از این خوراک به سمت دامداری‌های صنعتی اقتصادی هدایت می‌شود.

برنامه‌ اصلاح نژاد دام در استان

وی افزود: بیش از ۱۲ هزار رأس دام در چهارمحال و بختیاری تحت برنامه‌های اصلاح نژادی با حمایت اعتبارات دولتی قرار دارند که این اقدام به افزایش تولیدات و بهبود کیفیت محصولات دامی کمک خواهد کرد.

احداث میدان دام در چهارمحال و بختیاری با ظرفیت روزانه ۵۵۰۰ رأس

نعمتی در پایان به احداث میدان دام در چهارمحال و بختیاری اشاره کرد و گفت: میدانی با ظرفیت روزانه ۵۵۰۰ رأس دام در کنار یکی از مسیرهای اصلی استان و محور گردشگری پیش‌بینی شده است، این پروژه با همکاری کشتارگاه و دستگاه‌های ذی‌ربط در حال اجرا بوده و گام موثری در بهبود وضعیت دامداری استان محسوب می‌شود.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید