رئیس سازمان دامپزشکی کشور:
محوریت امنیت زیستی در حفظ تولید و سلامت جامعه / دامداریهای ایران از استانداردهای جهانی فراتر رفتهاند

تهران- ایانا- معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور با تأکید بر نقش دامداران در حفظ سلامت جامعه و محیط زیست، گفت: همافزایی نهادهای مسئول و بهرهگیری از دانش و فناوری روز برای مدیریت بهداشتی پسماندهای دامی در اولویت قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار ایانا علیرضا رفیعیپور، در مراسم آموزشی امنیت زیستی و مدیریت بهداشتی پساب و پسماند دامداریها، که روز دوشنبه -۲۴ شهریور ماه - برگزار شد، با تأکید بر نقش دامپزشکی در حفظ سلامت جامعه و امنیت ملی، گفت: امنیت زیستی و سلامت واحد دو واژه کلیدی هستند که تمام هزینههای تولید، مراقبت و سلامت غذا به آنها وابسته است و مسئولیت اصلی آن بر دوش دامداران و تولیدکنندگان قرار دارد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به شعار جهانی سلامت واحد (One Health) افزود: در نگاه امروز، تفاوتی میان وظایف وزارت بهداشت، سازمان دامپزشکی، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست وجود ندارد؛ همه در راستای حفظ سلامت سیاره زمین فعالیت میکنند و باید همپوشانی و تعامل میان این نهادها تقویت شود.
وی با نقد نگاه سطحی به پساب و پسماندهای دامی تأکید کرد: اگر امنیت زیستی جدی گرفته نشود، آسیب اصلی نه به محیط زیست بلکه به خود تولیدکننده وارد میشود ولی ضایعات دامی اگر بهدرستی مدیریت شوند، نهتنها تهدید نیستند بلکه میتوانند بهداشتی و مفید باشند.
رفیعیپور با اشاره به ظرفیت علمی و فناورانه کشور گفت: دامداریهای ایران در بسیاری موارد از استانداردهای جهانی فراتر رفتهاند. در مقایسهای با یک دامداری در فرانسه، بسیاری از واحدهای تولیدی ما از نظر بهداشت و مدیریت، در سطح بسیار بالاتری قرار دارند.
رئیس سازمان دامپزشکی با مرور دستورالعملهای تخصصی در حوزه مدیریت پسماند، به مواردی چون فضولات جامد و مایع، بقایای بستر، لاشه، و روشهای دفع و تصفیه مانند کمپوستسازی، تخمیر بیهوازی، خشکسازی و احتراق اشاره کرد و افزود: این دستورالعملها با هدف کاهش آلودگی آب، خاک، انتشار گازهای گلخانهای و انتقال بیماریهای مشترک تدوین و ابلاغ شدهاند.
وی همچنین با تاکید بر ضرورت رعایت کامل اصول امنیت زیستی در تمام مراحل تولید، از پیش از تولید تا پس از آن، توسط دامداران با هدف کاهش هزینههای بهداشتی و ارتقای کیفیت محصولات گفت: تولید موفق و مستمر زمانی محقق میشود که دامدار با رعایت پروتکلهای بهداشتی، از سرمایه مادی و معنوی خود محافظت کند.
خبرنگار: شبنم مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید