معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور:

تشدید نظارتهای دامپزشکی در عید قربان/ مردم از ذبح دام در معابر پرهیز کنند

تشدید نظارتهای دامپزشکی در عید قربان/ مردم از ذبح دام در معابر پرهیز کنند

تهران- ایانا- معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور ضمن تأکید صریح بر پرهیز از ذبح دام خارج از کشتارگاه‌ها در عید قربان گفت: مردم در عید قربان در صورت بروز مشکل یا نیاز به ناظر، با شماره ۱۵۱۲ دامپزشکی استان‌ها و شهرستان‌ها تماس بگیرند.

سید سعید حسینی، در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا در آستانه فرا رسیدن عید سعید قربان، ضمن تبریک عید، بر ضرورت رعایت اصول بهداشتی در خرید و ذبح دام تأکید کرد و گفت: عید قربان، فرصتی برای بندگی است، اما سلامت عمومی جامعه برای ما اهمیت ویژه‌ای دارد و باید اقداماتی انجام شود تا از بروز مشکلات بهداشتی جلوگیری شود.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه مردم باید دام قربانی را صرفاً از میادین عرضه مجاز در سراسر کشور تهیه کنند، توضیح داد: این میادین تحت نظارت دامپزشکی قرار دارند و دام‌ها توسط کارشناسان معاینه شده و گواهی سلامت دریافت می‌کنند.

 وی تأکید کرد: خرید از مراکز غیرمجاز می‌تواند خطرات جدی برای سلامت عمومی به دنبال داشته باشد.

حسینی با تاکید بر انجام ذبح دام در کشتارگاه‌های مجاز گفت: تمام کشتارگاه‌های دام، اعم از خصوصی و متعلق به شهرداری‌ها، در روز عید قربان (جمعه -۱۶ خردادماه) فعال خواهند بود که در کشتارگاه‌ها، نظارت‌های بهداشتی قبل، حین و پس از ذبح توسط بازرسان انجام شده و لاشه و آلایش خوراکی مانند دل، جگر و کله‌پاچه از نظر سلامت بررسی می‌شود و مورد تایید مسئولین فنی و ناظرین بهداشتی و از نظر شرعی مورد تأیید ناظرین شرعی قرار خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه لیست میادین عرضه دام و کشتارگاه‌ها توسط هر استان و با هماهنگی شهرداری‌ها اعلام می‌شود افزود: در تهران، به دلیل حجم بالای تقاضا، علاوه بر میادین ثابت، مکان‌های موقتی نیز برای عرضه دام در نظر گرفته شده است که اطلاعات آن از طریق شهرداری‌ها قابل دسترسی است.

حسینی گفت: در روز عید قربان، از ساعت ۶:۳۰ صبح، جلسه‌ای وبیناری با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور در تهران و وبیناری در سراسر کشور برگزار می‌شود تا نظارت‌های بهداشتی و شرعی به‌صورت هماهنگ در سراسر کشور آغاز شود.

 

خطرات ذبح در منازل و معابر

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور، با تأکید مجدد بر توصیه سازمان دامپزشکی بر پرهیز از ذبح دام در منازل افزود: اگرچه برخی به دلایل اعتقادی یا شرایط خاص ممکن است در منازل ذبح کنند، اما این کار می‌تواند خطر انتقال بیماری‌های مشترک مانند تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو (CCHF) را افزایش دهد.

 وی تأکید کرد: در صورت ناچاری، افراد باید از دستکش، ماسک، کلاه و لباس یک‌بارمصرف برای ذبح خارج از کشتارگاه استفاده کنند و به ظاهر دام توجه داشته باشند تا علائمی مانند آبریزش بینی، تب یا کف از دهان نداشته باشد.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور، تصریح کرد: گوشت تازه (گرم) نباید بلافاصله مصرف شود و لاشه دام باید حداقل ۲۴ ساعت در سردخانه یا یخچال نگهداری شده، تا pH گوشت کاهش یابد و ویروس‌های احتمالی از بین بروند.

حسینی به مشکلات زیست‌محیطی ذبح در معابر اشاره کرد و گفت: خونابه و ضایعات ناشی از ذبح می‌تواند محیط را آلوده کرده و مزاحمت ایجاد کند که باعث شده در برخی استان‌ها، ذبح خارج از کشتارگاه ممنوع شده و تخلف محسوب شود.

 

نظارت گسترده در روز عید قربان

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه سازمان دامپزشکی برای نظارت بر ذبح دام در ۴۶۸ شهرستان، ۸۱۵ اکیپ ثابت و ۱۰۶۹ اکیپ سیار با حضور ۱۱۳۴ دامپزشک، ۱۰۷۳ بازرس بهداشتی گوشت و ۶۳۰ ناظر شرعی تدارک دیده است، افزود: مردم در صورت بروز مشکل یا نیاز به ناظر، می‌توانند با شماره ۱۵۱۲ دامپزشکی استان‌ها و شهرستان‌ها تماس بگیرند.

حسینی درباره عملکرد سال گذشته سازمان دامپزشکی در تشدید نظارتهای عید قربان گفت: در عید قربان سال قبل، ۱۷۷ هزار و ۸۵۷ رأس دام زنده و ۹۱ هزار و۷۷۷ لاشه بازرسی شد که از این تعداد، ۲۰۴ لاشه به‌طور کامل ضبط و ۳۴ هزار و ۴۴۳ کیلوگرم لاشه و آلایش به دلیل مشکلات بهداشتی از چرخه مصرف خارج شد.

وی در پایان از مردم خواست با رعایت توصیه‌های بهداشتی و همکاری با دامپزشکی، از بروز مشکلات بهداشتی و زیست‌محیطی جلوگیری کنند و در صورت نیاز، با راه‌های ارتباطی اعلام‌شده تماس بگیرند.

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید