رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی:

برنامه هفتم توسعه بهترین فرصت برای تحقق اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی است

تهران- ایانا- رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با تأکید بر جایگاه راهبردی بخش کشاورزی در اقتصاد کشور، اجرای کامل برنامه هفتم توسعه را بهترین فرصت برای تحقق اقتصاد مقاومتی، افزایش بهره‌وری، ارتقای امنیت غذایی و پاسخگویی به مطالبات رهبر انقلاب اسلامی در حوزه کشاورزی دانست.

کدخبر: 135717

به گزارش خبرنگار ایانا، محمدجواد عسگری در نخستین نشست تبیین و جاری‌سازی سیاست‌های ابلاغی و مطالبات رهبر انقلاب اسلامی در بخش کشاورزی که روز سه‌شنبه ۲۶ خرداد برگزار شد، اقتصاد مقاومتی را یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مطرح‌شده از سوی رهبر انقلاب اسلامی دانست و گفت: «نکات مطرح‌شده در نشست و موضوعات مورد تأکید در حوزه کشاورزی در برنامه هفتم توسعه مورد توجه قرار گرفته است.»

او با اشاره به اهمیت بخش کشاورزی در اقتصاد کشور افزود: «کشاورزی بزرگ‌ترین بخش خصوصی اقتصاد کشور محسوب شده، سه برابر صنعت بازدهی داشته، حدود چهار و نیم میلیون بهره‌بردار در آن فعالیت می‌کنند و ۲۵ درصد اشتغال کشور به این بخش اختصاص دارد.»

عسگری با اشاره به این‌که بخشی از چالش‌های بخش کشاورزی باید از طریق قانون و بخشی دیگر در حوزه اجرا برطرف شود، اظهار داشت: «در بخش قانون‌گذاری، احکام مرتبط با آب، کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست در برنامه‌های پنجم و ششم توسعه و همچنین قوانین دائمی محدود و ناقص بود، اما در تدوین برنامه هفتم توسعه از ظرفیت خبرگان، کشاورزان پیشرو، اندیشمندان، محققان، مروجان و کارشناسان استفاده شد تا احکام جامع‌تری برای این بخش تدوین شود.»

او با بیان این‌که کشور اکنون وارد سال سوم اجرای برنامه هفتم توسعه شده است، تصریح کرد: «عقب‌ماندگی‌ها در اجرای برنامه زیاد است و اگر این برنامه نیز مانند برنامه ششم بدون تحقق اهداف سپری شود، فرصت مهمی از دست خواهد رفت.»

به گفته عسگری برنامه هفتم توسعه بهترین فرصت برای اجرایی و عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی، تحقق مطالبات رهبر انقلاب اسلامی و توسعه بخش کشاورزی است.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس دانش‌بنیان شدن کشاورزی را از دیگر ضرورت‌های این بخش عنوان کرد و گفت: «برای دستیابی به کشاورزی پویا، به‌روز و با بهره‌وری بالا، حضور شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشگاه‌ها ضروری است؛ خروجی فعالیت‌های پژوهشی و مقالات علمی باید به تولید محصول و حل مسائل بخش کشاورزی منجر شود.»

عسگری با بیان این‌که در این برنامه شاخص‌های مشخصی برای بخش کشاورزی تعیین شده است، افزود: «به عنوان نمونه، در حوزه کالاهای اساسی و محصولات راهبردی از جمله گندم و برنج، هدف‌گذاری دستیابی به ۹۰ درصد خوداتکایی انجام شده است. همچنین در حوزه روغن که حدود ۹۰ درصد نیاز کشور از طریق واردات تأمین می‌شود، برنامه‌ریزی برای کاهش وابستگی مورد توجه قرار گرفته است.»

او بر ضرورت هماهنگی میان دستگاه‌های مختلف تأکید کرد و گفت: «لازم است میان وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو، وزارت صنعت، معدن و تجارت، کمیسیون کشاورزی مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی سازوکار مشترکی برای تصمیم‌گیری و تبادل داده‌ها شکل گیرد تا تصمیمات بر مبنای اطلاعات دقیق اتخاذ شود.»

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به این‌که در سال جاری در برخی مناطق جنوب کشور عملکرد تولید گندم به حدود ۱۲ تن در هکتار رسیده، گفت: این در حالیست که در برخی مناطق این میزان حدود سه تن بوده است؛ بررسی دلایل این اختلاف و انتقال تجربیات موفق می‌تواند به افزایش بهره‌وری در سراسر کشور کمک کند.»

عسگری امنیت غذایی را موضوعی گره‌خورده با امنیت ملی دانست و افزود: :برای تحقق اهداف این حوزه باید هماهنگی و همراهی میان همه بخش‌ها شکل گیرد و ظرفیت‌های قانونی به‌درستی به کار گرفته شود.»

او همچنین بر ارتباط مستقیم کشاورزی با سلامت جامعه تأکید کرد و گفت: «سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی علاوه بر تأمین امنیت غذایی، در کاهش هزینه‌های حوزه سلامت و بهداشت نیز مؤثر است و می‌تواند زمینه ارتقای سلامت مردم را فراهم کند.»

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید