‏۴۱۴‏‎ ‎سر اسب تحت آزمایش‌های ژنوتایپینگ در خراسان شمالی

ایانا- خراسان شمالی- معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز درباره اقدامات انجام شده در ‏زمینه حمایت از صنعت اسب استان گفت: آزمایش‌های ژنوتایپینگ تاکنون بر روی ۴۱۴ سر اسب با هدف ‏صدور شناسنامه برای حفظ خلوص نژاد انجام شده است‎.‎

‏۴۱۴‏‎ ‎سر اسب تحت آزمایش‌های ژنوتایپینگ در خراسان شمالی

مهدی شکاری اظهار کرد: اجرای طرح ژنوتایپینگ بر روی اسبان و صدور شناسنامه برای حفظ خلوص نژادی اسب به ازای هر سر اسب ۲۳ میلیون ریال اعتبار نیاز است.

وی افزود: آزمایش‌های ژنومیک برای تعیین اصالت اسب‌ها و جلوگیری از آمیخته گری های بدون هدف و گامی مهم حفظ، حراست و حمایت از ذخایر ژنتیکی اسبان اصیل ترکمن انجام می شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی، آزمایش‌های ژنومیک را اقدامی ارزنده برای فعالیت اسبداران عنوان کرد و گفت: این اقدام گامی مهم برای افزایش ارزش‌ افزوده این سرمایه‌های دامی در استان است.

شکاری اظهار کرد: اسب اصیل ترکمن یکی از ذخایر ژنتیکی استان بوده و زمینه بسیار مناسبی برای توسعه اقتصادی بویژه در نقاط روستایی این شهرستان است.

وی خاطرنشان کرد: اکنون بیش از یکهزار و ۷۰۰ سر اسب نژاد ترکمن در این استان نگهداری و پرورش داده می شود که عمدتا در شهرستان راز و جرگلان، بجنورد و مانه و سملقان است البته در سال های اخیر متقاضیانی در جاجرم، شیروان و اسفراین به پرورش اسب ترکمن روی آورده اند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: در شهرستان مرزی راز و جرگلان ۷۰۷ سر اسب نگهداری می شود و این شهرستان رتبه نخست استان در پرورش اسب را به خود اختصاص داده است و ۴۵۰ نفر در این شهرستان به پرورش اسب مبادرت دارند.

وی تامین اعتبارات برای پرداخت تسهیلات ارزان قیمت را از درخواست های پرورش دهندگان اسب عنوان و اظهار کرد: تامین تسهیلات ارزان قیمت برای توسعه پرورش اسب و توسعه پایداری واحدهای پرورش و ایجاد اشتغال پایدار یکی از نیازهای رونق این صنعت است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: تامین اعتبار برای ایجاد پیست اسب دوانی باغلق و فعال کردن واحدهای پرورش اسب کمک به اقتصاد و معیشت مردم از دیگر درخواست های مردم این شهرستان است.

ژنومیک شاخه ای از علم ژنتیک است که پدیده ژنوم را مورد مطالعه قرار می دهد و هدف آن کاویدن ‌ژن‌های یک موجود زنده به منظور بررسی وظیفه آنهاست‎.‎

ژنومیک در مرحله نخست، کارتوگرافی ژنوم و ساختار ژن ها را بررسی می نماید که بدان مطالعه ‌ژنومیک ساختاری اطلاق می شود‎.‎

ژنومیک در مرحله بعدی به بررسی وظایف ژن‌ها نیز می پردازد که بدان ژنومیک وظیفه ای گفته می ‌شود و یکی از راه های مطالعه وظایف ژن‌ها، بررسی سازوکار بیان ژن‌ها است که ژنومیک تظاهر گفته ‌می شود‎.‎

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید