سبز بیندیش، پایدار بکار

   سبز بیندیش، پایدار بکار

در مواجهه با بحران‌های زیست‌محیطی و چالش‌های جهانی، کشاورزی سبز به عنوان بخشی از کشاورزی پایدار، نویدبخش تحول در تولید غذاست؛ رویکردی که با کاهش مصرف منابع، افزایش بهره‌وری و حفظ محیط زیست، مسیر توسعه را برای کشورهای در حال رشد هموار می‌سازد.

تهران- ایانا- بر اساس گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO)، کشاورزی سبز یک حرکت جهانی است که هدف آن ایجاد سیستم‌های کشاورزی است که هم سودآور باشند و هم به حفظ سلامت محیط زیست کمک کنند.

همچنین بر اساس تازه‌ترین گزارش «FAO»  کشاورزی سبز می‌تواند تا ۳۰ درصد مصرف آب و مواد شیمیایی را کاهش دهد و در عین حال باعث افزایش کیفیت خاک و محصولات شود. این موفقیت‌ها، کشاورزی سبز را به الگویی جذاب برای کشورهای در حال توسعه تبدیل کرده است.

به گزارش ایانا، کشاورزی پایدار در هسته خود ، رویکردی است که سعی دارد با کاهش مصرف کودها و سموم شیمیایی، حفظ تنوع زیستی و استفاده بهینه از منابع طبیعی، تأثیرات مخرب کشاورزی بر محیط زیست را به حداقل برساند.  در این رویکرد، استفاده از فناوری‌های نوین مانند کشاورزی دقیق، بیوپراسیست‌ها (روش‌های بیولوژیکی مقابله با آفات)، و مدیریت هوشمند منابع آب، نقش کلیدی دارد. به طور مثال، در برخی کشورهای آسیای مرکزی، کشاورزان با بهره‌گیری از این فناوری‌ها توانسته‌اند بدون آسیب به محیط، عملکرد محصولات خود را به طور چشمگیری افزایش دهند.

 به طور کلی «کشاورزی سبز» روی جنبه‌های زیست محیطی و حفظ منابع طبیعی تاکید دارد، «کشاوزی پایدار» اما مفهومی گسترده‌تر است و علاوه بر توجه به ابعاد محیط زیستی، اقتصادی و اجتماعی و همچنین معشیت کشاورزان را در نظر می‌گیرد، این دو مفهوم از هم جدا نیستند. در واقع، کشاورزی سبز را می‌توان بخشی از کشاورزی پایدار در نظر گرفت. کشاورزی پایدار چارچوب گسترده‌تری است که همه ابعاد توسعه کشاورزی را در بر می‌گیرد.

در نهایت با توجه به بحران‌های آب، تغییرات اقلیمی و افزایش جمعیت جهان، کشاورزی سنتی دیگر پاسخگوی نیازهای بشر نیست. ضرورت دارد که کشورها و کشاورزان به سمت سیستم‌هایی بروند که هم بهره‌وری بالا و هم پایداری را تضمین کنند.

خبرنگار، صباطاهری

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید