رئیس سازمان شیلات ایران:
درسهای جنگ ۱۲ روزه برای جهاد کشاورزی/ شیلات، ستون فقرات امنیت غذایی کشور است

تهران- ایانا- معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران با اشاره به رضایت عمومی از عملکرد این وزارتخانه در بحران ۱۲ روزه اخیر، بر نقش کلیدی شیلات در امنیت غذایی و اقتصادی کشور تأکید کرد و گفت: شیلات، ستون فقرات معیشت مناطق محروم و یکی از مهمترین منابع ارزآوری کشور است.
به گزارش خبرنگار ایانا، حمزه رستمپور، در نشست شورای معاونین وزارت جهاد کشاورزی که روز شنبه -۲۱ تیرماه- برگزار شد، با اشاره به نقشآفرینی بخش کشاورزی در روزهای بحرانی اخیر، تأکید کرد: رضایت مردم و مسئولان از عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در جریان جنگ ۱۲ روزه، نتیجه ۹ ماه تلاش پیوسته و برنامهریزی شده این وزارتخانه است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران با بیان اینکه این بحران سه درس مهم به همراه داشت، گفت: نخستین دستاورد این 12 روز، همبستگی و همدلی گستردهای بود که در میان مردم شکل گرفت. تا پیش از این، خود را کارمند دولت میدانستم اما اکنون خود را خدمتگزار مردم میدانم.
وی ادامه داد: دومین درس، ضرورت پیگیری دائمی مسائل تولید بود؛ از نخستین ساعات پس از حمله، جلسات متعددی برای حل مشکلات تولید برگزار شد و این دغدغه برای پیگیری مسائل بخش غیر دولتی باید همیشگی باشد.
رستم پور سومین درس کلیدی این جنگ را اثبات اهمیت غذا در تأمین امنیت ملی عنوان کرد و افزود: غذا، ستون امنیت هر کشور است و جایگاه آن اگر بالاتر از امنیت نظامی نباشد، قطعاً کمتر نیست؛ این مسئله ضرورت حمایت همهجانبه از بخش کشاورزی را دوچندان به نمایش میگذارد.
شیلات؛ فراتر از تولید ماهی
رئیس سازمان شیلات ایران با تأکید بر جایگاه راهبردی این بخش اظهار کرد: شیلات تنها تولیدکننده ماهی نیست، بلکه ستون فقرات اقتصاد، اجتماع و امنیت غذایی کشور است و ما از منابعی مانند آب شور، اراضی لمیزرع، مناطق صفر مرزی و نواحی محروم برای تولید پروتئین ارزآور بهره میبریم.
رستمپور با بیان اینکه شیلات با کمترین میزان مصرف آب، بیشترین بازدهی در تولید پروتئین حیوانی را به خود اختصاص داده و نقش پررنگی در صادرات غیرنفتی کشور ایفا میکند؛ افزود: ۲۰ هزار شناور صیادی، ۵۰۰ کارخانه فرآوری و صنایع تبدیلی و بیش از ۲۶۰ هزار نفر آبزیپرور و صیاد در کشور مشغول فعالیت هستند که نقش بسزایی در بهبود معیشت مناطق مرزی و محروم داشتهاند.
رفع چالشها با همافزایی استانی
رستمپور ظرفیتهای بالقوه ایران در حوزه شیلات را چشمگیر توصیف کرد و ادامه داد: کشور ما با ۵۸۰۰ کیلومتر نوار ساحلی، ۵۰۰ هزار حلقه چاه مجوزدار، استخرهای کشاورزی و امکان استفاده از آبهای شور حاصل از آبشیرینکنها برای پرورش آرتمیا، قابلیت تولید محصولات متنوع شیلاتی را دارا است.
رئیس سازمان شیلات با اشاره به سهم 80 درصدی صادرات از سبد تولید میگوی کشور افزود: سال گذشته بیش از ۷۰۰ میلیون دلار صادرات در حوزه شیلات، شامل میگو، خاویار و خوراک آبزیان محقق شد.
وی از تدوین کتابچه جامع ظرفیتهای شیلاتی استانهای مختلف برای جذب سرمایهگذار خبر داد و گفت: پروژههای نیمهتمام و غیرفعال شناسایی شدهاند و ستاد راهبردی شیلات در استانهای ساحلی به ریاست استانداران و با مدیریت مدیران کل شیلات فعال شده است.
رستمپور با اشاره به موضوع پسروی آب دریای خزر از تامین آب مزارع پرورش میگو خبر داد و گفت: با هماهنگی و پیگیری شیلات استان و استاندار گلستان از طریق کانال، آب مورد نیاز مزارع میگو تامین شد.
توسعه فراگیر، از آبهای دور تا استخرهای روستایی
رستمپور توسعه قفسهای پرورش ماهیان خاویاری، حمایت از صید در آبهای دور و بهرهمندی از ظرفیت با نیروهای مسلح برای بهرهبرداری بهتر از دریا را از برنامههای راهبردی سازمان شیلات برشمرد و تأکید کرد: ارز مورد نیاز معاونت بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در صورت فراهم بودن الزامات، به طور کامل از محل صادرات شیلاتی قابل تأمین است.
وی با بیان اینکه در چابهار، برای بهرهبرداری از ۱۳ هزار هکتار اراضی پرورش میگو به دنبال جذب سرمایهگذار کلان هستیم خاطرنشان کرد: از سوی دیگر برای ارتقاء معیشت روستاییان، پرورش ماهی و میگو در قالب مشاغل خرد و خانگی در روستاهای ساحلی توسعه یافته است؛ در بسیاری از این روستاها، حدود ۷۰ درصد مردم صیاد هستند و مابقی به مشاغل آزاد اشتغال دارند.
رستمپور خاطرنشان کرد: هدف ما افزایش بهرهوری از منابع آب و خاک است؛ در برخی مزارع تغییر ساختار یافته پرورش میگو، عملکرد از ۳ تن به ۳۰ تن در واحد سطح رسیده که این تحول نشان میدهد که با تغییر ساختار میتوان رشد چشمگیری در تولید رقم زد.
خبرنگار: شبنم مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید