برنامه تولید گوشت بدون توجه به بهداشت دام ناقص است/ لزوم تمرکز روی تولید علوفه متراکم

برنامه تولید گوشت بدون توجه به بهداشت دام ناقص است/ لزوم تمرکز روی تولید علوفه متراکم

تهران- ایانا- رئیس سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به لزوم بازنگری در آمارهای موجود صنعت دام گفت: کاهش تلفات دامی و استفاده از ظرفیت‌های پرواری موجود نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و مبتنی بر واقعیت است.

به گزارش خبرنگار ایانا؛ عباسعلی مطلبی، در جلسه ستاد هماهنگی امنیت غذایی که روز سه‌شنبه -۱۶ اردیبهشت‌ماه- برگزار شد، با اشاره به ظرفیت‌های بالای پرواربندی دام در کشور، بر لزوم بازنگری جدی در زنجیره تولید گوشت و برنامه‌ریزی دقیق برای تأمین مواد اولیه تأکید کرد.

رئیس سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به اطلاعات موجود درخصوص ظرفیت‌های مناطق مختلف کشوراظهار کرد: با وجود ظرفیت‌های بالای پرواری در کشور، باید به دقت بررسی کنیم که واقعاً چه میزان از آمار تولید فعلی گوشت قرمز کشور معادل واقعی دارد. 

وی همچنین بر اهمیت لحاظ کردن شاخص‌های بهداشتی در برنامه‌ریزی‌ها تأکید کرد و گفت: باید در برنامه‌ریزی‌ها بحث بهداشت و وزن دام به‌صورت مشخص دیده شود؛ چرا که رعایت شاخص‌های بهداشتی می‌تواند تلفات را تا ۵ تا ۱۰ درصد کاهش دهد، که این خود، تأثیر قابل توجهی بر تولید خواهد داشت.

رئیس سازمان نظام دامپزشکی با بیان اینکه ما نمی‌توانیم صرفاً به واردات علوفه وابسته باشیم افزود: در سالی که با خشکسالی مواجه هستیم، برنامه‌ریزی برای تولید علوفه متراکم در داخل کشور باید در اولویت قرار گیرد. 

وی به لزوم اصلاح نژاد دام‌ها و موضوع ورود دام‌های دومنظوره در کشور اشاره کرد و گفت: این واردات عمدتاً پراکنده بوده‌اند که باید یک‌بار برای همیشه برای جایگزینی نژادهای غیرمناسب موجود با نژادهای گوشتی تصمیم‌گیری کنیم.

مطلبی با بیان اینکه ما باید به زنجیره کامل تولید نگاه کنیم؛ پیشنهاد کرد اجزای مختلف این برنامه با حضور کارشناسان، تشکل‌های تولیدی، سازمان دامپزشکی و صنایع تبدیلی مورد بازنگری دقیق قرار گیرد.

وی تاکید کرد: اگر همه واقعیت‌ها به‌صورت جامع دیده شود، اجرای این برنامه می‌تواند تأثیر ملموسی در بهبود وضعیت تولید گوشت کشور داشته باشد.

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید