تحول در صنعت شیلات ایران/ تولید قزل‌آلای شناسنامه‌دار و عاری از بیماری برای اولین بار

تهران- ایانا- قائم مقام موسسه تحقیقات علوم شیلاتی گفت برای اولین بار در کشور، تولید قزل‌آلای شناسنامه‌دار و عاری از بیماری، عملیاتی شد.

تحول در صنعت شیلات ایران/ تولید قزل‌آلای شناسنامه‌دار و عاری از بیماری برای اولین بار

مصطفی شریف روحانی در گفتگو با  خبرنگار ایانا از پیشرفت‌های اخیر در صنعت پرورش ماهی قزل‌آلا سخن گفت و به تشریح دستاوردهای این حوزه پرداخت.

وی به چالش‌های ناشی از تغییرات اقلیمی و کاهش منابع آبی اشاره کرد و اظهار داشت: «کمبود منابع آبی موجب تعطیلی یا تولید کمتر از ظرفیت برخی مزارع پرورش قزل‌آلا شده است، این امر لزوم مدیریت علمی و بهینه در این حوزه را بیش از پیش ضروری کرده است.»

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی همچنین به نقش برنامه‌ریزی‌های ژنتیکی و فنی در توسعه این صنعت اشاره کرد و افزود: «یکی از مهم‌ترین دستاوردهای ما تولید مولدین با سلامت بالا و شناسنامه‌دار است. این مولدین از نظر کیفیت ژنتیکی و سلامت بالا مورد تایید قرار گرفته‌اند.»

شریف روحانی درباره تولید ماهیان تمام ماده نیز گفت: «ما موفق به تولید ماهیانی شده‌ایم که دارای کروموزوم‌های XX هستند و در نتیجه، فرزندان تمام ماده تولید می‌کنند. این ویژگی موجب رشد سریع‌تر و کیفیت بالاتر گوشت ماهی می‌شود.»

قائم مقام موسسه تحقیقات علوم شیلاتی  در ادامه به معرفی دستگاه پنوماتیک جدیدی پرداخت که برای استخراج تخم‌ها از ماهی قزل‌آلا طراحی شده است. وی تاکید کرد: «این دستگاه با کاهش آسیب‌ها، راندمان تخم‌کشی را به ۹۵ درصد افزایش داده و نقش مهمی در بهبود فرآیند تولید دارد.»

وی همچنین از پیشرفت‌ها در حوزه تولید واکسن‌های آبزیان خبر داد و افزود: «ما برای اولین بار موفق به تولید دانش فنی واکسن‌های مونووالان و دی‌والان برای مقابله با بیماری‌های شایع قزل‌آلا شده‌ایم. این دستاورد می‌تواند نقش موثری در کاهش استفاده از داروهای شیمیایی و بهبود سلامت آبزیان داشته باشد.»

شریف روحانی از تلاش‌ برای توسعه مراکز اصلاح نژادی در کشور خبر داد و اظهار امیدواری کرد: «با ایجاد مراکز NBC و مدیریت علمی تولید، می‌توان نیاز کشور به تخم‌های چشم‌زده قزل‌آلا را تامین و وابستگی به واردات را کاهش داد.»

 

خبرنگار: شهرزاد مسعودی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید