مسئول هرباریوم علفهای هرز:
۸۰۰۰ نمونه علف هرز مستندسازی شد

تهران- ایانا- مسئول هرباریوم علفهای هرز مؤسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور گفت: از سال ۱۳۴۸ تاکنون بیش از ۸ هزار نمونه گیاهی در این مجموعه گردآوری و شناسایی شده تا به مدیریت علمی علفهای هرز در کشور کمک شود.
سپیده ساجدی در گفتوگو با خبرنگار ایانا با بیان اینکه مجموعه هرباریوم علفهای هرز از سال ۱۳۴۸ توسط مرحوم مهندس بهبودی بنیان گذاشته شد؛ افزود: از سال ۱۳۵۵ بهطور مستمر نمونههایی از مزارع و باغهای مختلف جمعآوری و در قفسههای این مجموعه نگهداری شده است.
مسئول هرباریوم علفهای هرز مؤسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور با اشاره به اینکه در این مدت دائماً بر غنای مجموعه افزوده شده و اکنون دارای حدود ۸۰۰۰ نمونه گیاهی است؛ گفت: برخی از این نمونهها بهصورت علفهای هرز وارد و برخی دیگر مستقیماً از مزارع جمعآوری شده است.
ساجدی با تأکید بر اینکه نخستین گام برای مدیریت علفهای هرز شناسایی دقیق نوع آنها بوده و کار اصلی هرباریوم علفهای هرز در این موسسه نیز شناسایی گونههای گیاهی موجود در بین علفهای هرز است؛ افزود: نمونههایی که از مزارع جمعآوری میشود در این مجموعه شناسایی شده و اطلاعات مربوط به هر نمونه از جمله محل و تاریخ جمعآوری و ثبت شد.
وی ادامه داد: به این ترتیب میتوان مشخص کرد که در هر استان چه علفهای هرزی وجود دارد و این اطلاعات در اختیار پژوهشگران یا متقاضیان قرار میگیرد.
وی ادامه داد: این مجموعه بخشی باارزش از ذخایر ژنتیکی کشور به شمار میآید و شامل حدود ۶۰۰ نمونه بذر مستند است.
ساجدی با بیان اینکه بررسی محمولههای وارداتی مانند گندم نیز در مجموعه هرباریوم علفهای هرز در قالب پروژهها انجام شده و بذرهای وارداتی نمونهبرداری، پاکسازی و بذور آلوده از آنها جدا و شناسایی میشود؛ افزود: این نمونهها که ممکن است شامل علفهای هرز باشد، در همین مجموعه نگهداری میشود.
وی ادامه داد: بهدلیل شکل گرفتن هرباریوم علفهای هرز بر پایه نمونههای مستند، فرآیند شناسایی با دقت بالایی انجام شده و در مواردی که احتمال قرنطینهای بودن محموله وجود داشته باشد، بهسرعت اطلاعرسانی صورت میگیرد تا ورود آنها طبق ضوابط انجام شود.
خبرنگار: شهرزاد مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید