سازمان جامع تجارت اعلام کرد:

قند راهی بازارهای صادراتی می‌شود

قند راهی بازارهای صادراتی می‌شود

تهران-ایانا-سازمان توسعه تجارت ایران در بخشنامه‌ای به گمرک ایران، با صادرات قند به‌صورت مجاز مشروط موافقت کرد. تصمیمی که بر پایه مصوبات کارگروه امنیت غذایی و تنظیم بازار کالاهای کشاورزی در نظر گرفته شده و به‌گفته منابع رسمی، با هدف ایجاد توازن میان حفظ بازار داخلی و صیانت از ظرفیت صادراتی واحدهای تولیدی دنبال می‌شود.

صبا طاهری خبرنگار
کدخبر: 136634

به گزارارش ایانا، سازمان توسعه تجارت ایران در بخشنامه‌ای خطاب به گمرک ایران، موافقت با صادرات قند به‌صورت مجاز مشروط را اعلام کرد؛ بخشنامه‌ای که بر اساس نامه سرپرست معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی و مصوبات نوزدهمین جلسه کارگروه امنیت غذایی و تنظیم بازار کالاهای کشاورزی صادر شده است.

در این ابلاغیه آمده است که با صادرات قند با ردیف‌های تعرفه ۱۷۰۱۹۱۰۰، ۱۷۰۱۹۹۰۰ و ۱۷۰۲۹۰۹۰ به‌صورت مجاز مشروط موافقت شده و لازم است مراتب برای اجرا به گمرکات اجرایی کشور ابلاغ شود.

این تصمیم در حالی گرفته شده که سیاست‌گذار حوزه کشاورزی، به‌جای آزادسازی  صادرات، مسیر محدود و مدیریت‌شده را برگزیده است؛ مسیری که معمولاً با هدف جلوگیری از اختلال در عرضه داخلی و مهار نوسان قیمت کالاهای اساسی به کار گرفته می‌شود. در چنین سازوکاری، صادرات مجاز است اما مشروط به آن‌که به بازار داخل فشار وارد نکند.

از منظر تحلیلی، ابلاغ این بخشنامه نشان می‌دهد دولت در بازار قند به دنبال ایجاد تعادل میان دو هدف هم‌زمان است؛ نخست، حفظ نیاز داخل و کنترل تنظیم بازار، و دوم، جلوگیری از توقف جریان صادرات و آسیب‌دیدن واحدهای تولیدی. به همین دلیل، عبارت «مجاز مشروط» در این‌گونه تصمیم‌ها اهمیت اساسی دارد و به معنای باز بودن کامل مسیر صادرات نیست.

گفتنی است، کارشناسان صنعت غذا معتقداند، عدم قطعیت در بازارهای صادراتی و امکان ممنوع شدن هرلحظه صادرات محصولات عذایی و کشاورزی برای تنظیم بازار داخل به اعتبار تجار ایرانی در بازار‌های جهانی لطمه وارد می‌کند.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید