کارشناس نان صنعتی مطرح کرد:

کیفیت پایین گندم چالش اصلی صنعت نان صنعتی

کیفیت پایین گندم چالش اصلی صنعت نان صنعتی

فریدون سالمی‌پور کیفیت پایین آرد داخلی را اصلی‌ترین چالش نان صنعتی دانست و گفت: «تولیدکنندگان برای جبران این ضعف همچنان وابسته به آنزیم‌های وارداتی هستند.»

تهران-ایانا- کارشناس و مدرس نان‌های حجیم و نیمه‌حجیم، با اشاره به مشکلات کیفی گندم و آرد داخلی، مهم‌ترین چالش صنعت نان صنعتی در ایران را پایین بودن ارزش پخت گندم بیان کرد.

فریدون سالمی‌پور، در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا  توضیح داد: «کیفیت گندم‌های تولید داخل از نظر ارزش پخت پایین است و همین موضوع روی کیفیت نهایی نان اثر می‌گذارد. بنابراین بزرگ‌ترین چالش صنعت نان صنعتی در کشور، کیفیت آرد است نه تأمین آن.»

او افزود: «هرچند مشکلی در تأمین آرد وجود ندارد، اما کیفیت پایین باعث می‌شود تولیدکنندگان برای دستیابی به محصولی قابل‌قبول، به تخصص و نیروی انسانی آموزش‌دیده نیاز داشته باشند. به گفته او، فرآوری صحیح و اجرای دقیق پروسه تولید می‌تواند تا حدی بخشی از این ضعف را جبران کند.

این مدرس نان درباره نقش آنزیم‌ها و بهبوددهنده‌ها نیز گفت: «با توجه به ضعف آرد موجود در کشور، ناچاریم برای بالا بردن کیفیت نان از آنزیم‌ها و بهبوددهنده‌ها استفاده کنیم. این ترکیبات به تکمیل فرآیند تخمیر و افزایش کیفیت پخت کمک می‌کنند.»

او با اشاره به قیمت و تنوع آنزیم‌ها بیان کرد: «بیشتر این محصولات وارداتی هستند و دلیل آن نیز پیچیدگی بالای فناوری تولید آنهاست.»

سالمی‌پور گفت: «تولید آنزیم نیازمند فناوری بسیار پیشرفته و حساس است. اگرچه برخی شرکت‌های داخلی اقدام به تولید کرده‌اند، اما کیفیت آنها هنوز به سطح شرکت‌های مطرح دنیا نرسیده است. به همین دلیل بخش عمده آنزیم‌های مورد استفاده در صنعت نان همچنان از کشورهای محدودی مانند آلمان و سوئیس وارد می‌شود.»

او همچنین تأکید کرد که ظرفیت تولید داخل برای پاسخگویی به نیاز صنعت کافی نیست و ورود سرمایه‌گذاران به این حوزه می‌تواند مفید باشد، اما رسیدن به کیفیت رقابتی زمان‌بر و نیازمند تکنولوژی بالاست.

خبرنگار، صبا طاهری 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید