مدیر اجرایی نمایشگاه هورکا:

نمایشگاه‌های تخصصی ظرفیت‌های پنهان صنایع را آشکار می‌کند

نمایشگاه‌های تخصصی ظرفیت‌های پنهان صنایع را آشکار می‌کند

صنعت تولید ماشین آلات تولید داخل چه در حوزه پخت‌وپز چه در حوزه فرآوری غلات به گفته رامین قاسم‌پور طی سال‌های اخیر با اتکا به نوآوری، فناوری‌های نوین و گسترش تعاملات خارجی در مسیر تقویت توان رقابتی و حضور در بازارهای منطقه‌ای قرار گرفته است.

تهران-ایانا- مدیر اجرایی نمایشگاه هورکا (صنعت کافه، رستوران و بیکری) ، با تأکید بر نقش این رویداد در توسعه زنجیره غلات، آرد، نان و صنایع وابسته، بر این باور است که نمایشگاه توانسته طی سال‌های اخیر بستر شکل‌گیری نوآوری، ارتقای فناوری و آماده‌سازی صنعت برای حضور مؤثر در بازارهای منطقه را فراهم کند.

رامین قاسم‌پور در ارزیابی دوره امسال نمایشگاه هورکا بیان کرد: «پرسش درباره کارکرد نمایشگاه‌های تخصصی و تأثیر آن‌ها بر آینده صنعت همواره مطرح بوده و پرسشی به‌جا است. در حوزه غلات، آرد و نان، ظرفیت‌های واقعی تا پیش از سال ۱۳۹۶ کمتر مورد شناسایی قرار گرفته بود؛ اما نخستین دوره برگزاری این رویداد در همان سال، نقطه آغاز توجه جدی به توانمندی‌های داخلی و نمایش قابلیت‌های فناورانه شرکت‌ها شد.»

او با اشاره به نقش نمایشگاه در ارتقای توان رقابتی فعالان صنعت گفت: «پس از برگزاری نخستین دوره، بسیاری از ظرفیت‌های پنهان شرکت‌ها آشکار و زمینه شکوفایی آن‌ها فراهم شد. نمونه روشن آن، شرکت‌هایی هستند که طی این سال‌ها موفق به ثبت اختراع شده‌اند. تنها در سال جاری، برخی تولیدکنندگان حوزه تجهیزات پخت، ماشین‌آلات نان صنعتی، بسته‌بندی و فرآورده‌های غلات دو عنوان اختراع جدید ارائه کرده‌اند. این سطح از نوآوری زمانی محقق می‌شود که بازار داخلی و خارجی تقاضای واقعی نشان دهد و جریان نقدینگی امکان توسعه را فراهم آورد.»

قاسم‌پور یکی از پیامدهای مهم این روند را آمادگی صنعت دستگاه‌های پخت نان برای حضور در بازارهای صادراتی دانست و افزود: «در این دوره، هیئت‌هایی از دبی، عراق و عمان با هزینه ستاد برگزاری به نمایشگاه دعوت شدند. این هیئت‌ها طی بازدیدها و مذاکرات خود، با مجموعه ظرفیت‌های صنعت ایران در بخش آرد، نان صنعتی، خمیرمایه، محصولات جانبی غلات و تجهیزات پیشرفته تولید و پخت آشنا شدند و مقدمات همکاری‌های تجاری در حال شکل‌گیری است.»

اوبا اشاره به محدودیت‌های موجود در تشکیل هیئت‌های رسمی خارجی گفت: «به دلیل شرایط خاص کشور، امکان سازمان‌دهی هیئت‌های دولتی به‌صورت رسمی وجود ندارد؛ با این حال، بازدیدهای تخصصی امسال زمینه‌ای مناسب برای تعاملات گسترده‌تر در سال آینده فراهم کرده است. در صورت رفع برخی موانع، هماهنگی اعزام و پذیرش هیئت‌های رسمی از مسیر وزارت امور خارجه در دستور کار قرار خواهد گرفت.»

قاسم‌پور در ادامه درباره فضای نمایشگاه توضیح داد: «امسال در فضایی به وسعت ۱۶ هزار متر مربع و در دو سالن، میزبان ۱۸۲ برند هستیم. در برخی موارد، چند شرکت برای تکمیل سبد محصولی خود—از ماشین‌آلات پخت و فرآوری تا مواد اولیه مرتبط با نان و غلات تا تجهیزات کافه و رستوران—به‌صورت مشترک در یک غرفه حضور یافته‌اند تا ظرفیت‌های تولیدی و فناورانه خود را به‌طور یکپارچه معرفی کنند.»

او همچنین به نقش فناوری در مواجهه با چالش‌های کنونی اشاره کرد و افزود: «فناوری‌های نوین حوزه غلات و پخت‌ونپز می‌توانند صرفه‌جویی قابل‌توجهی در مصرف انرژی ایجاد کنند. در شرایطی که کشور با محدودیت منابع انرژی و آب مواجه است، استفاده از شیوه‌های سنتی پخت—چه در تولید نان و چه در فرآوری غلاتی مانند برنج—پاسخگوی نیاز صنعت نیست. بخش قابل توجهی از شرکت‌کنندگان امسال، راهکارهای فناورانه‌ای ارائه کرده‌اند که می‌تواند به ارتقای بهره‌وری و کاهش هزینه‌های تولید منجر شود.»

خبرنگار، صبا طاهری

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید