عضو هیأت علمی سازمان تات:

دو فناوری نوین در زمینه تولید خرما معرفی شد/ کاهش هزینه‌ها در کنار افزایش کیفیت

دو فناوری نوین در زمینه تولید خرما معرفی شد/ کاهش هزینه‌ها در کنار افزایش کیفیت

تهران- ایانا- معاون پژوهشی پژوهشکده خرما و میوه های گرمسیری گفت: این پژوهشکده با معرفی دو فناوری نوین بهره‌وری صنعت خرما را ارتقاء داد.

مریم بروجردنیا در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایانا با بیان این‌که پژوهشکده خرما و  میوه‌های گرمسیری با معرفی دو فناوری نوین و کاربردی در زمینه تولید خرما گامی بلند در جهت افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌ها و ارتقای کیفیت این محصول استراتژیک برداشتە است؛ اظهار داشت: این دستاوردها به طور قابل توجه فرآیندهای سنتی را متحول کرده است.

معاون پژوهشی پژوهشکده خرما و میوه های گرمسیری گفت: در زنجیره تولید خرما گرده‌افشانی نخل از نظر اهمیت در رتبه نخست و از نظر هزینه پس از عملیات برداشت در رتبه دوم قرار داشته و حدود ۱۷ درصد از هزینه‌های تولید خرما را به خود اختصاص می‌دهد.IMG_20250623_172756_398

بروجردنیا با اشاره به ساخت دستگاه شارژی گرده افشان تیرکی الکتریکی خرما که به عنوان سبک‌ترین گرده افشان موجود برای نخیلات شناخته می‌شود؛ افزود: این دستگاه با قابلیت پاشش گرده در دو حالت، یعنی گرده خالص و مخلوط، امکان گرده افشانی دقیق و کارآمد را فراهم می‌کند.

وی ادامه داد: ویژگی منحصر به فرد این دستگاه، توانایی پاشش گرده در داخل اسپات‌های باز شده نخل است که به طور قابل توجهی سرعت و دقت فرآیند گرده افشانی را افزایش می‌دهد.

بروجردنیا با بیان این‌که با استفاده از این دستگاه، گرده افشانی یک نخل در کمتر از دو دقیقه به اتمام می‌رسد؛ گفت: این امر ضمن صرفه‌جویی در زمان و کاهش هزینه‌ها، نیاز به نیروی کارگر ماهر را نیز به حداقل رسانده است.

وی افزود: این دستگاه با حذف نیاز به صعود کارگران به نخل همانند روش سنتی، خطرات ناشی از سقوط و آسیب‌های جانی را به طور چشمگیری کاهش می‌دهد.

 

IMG_20250623_172801_992

معاون پژوهشی پژوهشکده خرما و میوه های گرمسیری، دستگاه جدید استخراج گرده خرما را به‌عنوان دستاورد دیگر این پژوهشکده معرفی کرد و اظهار داشت: این  دستگاه که به منظور استخراج مکانیزه گرده نخل خرما بر مبنای فرآوری گل‌های منفرد برای واحدهای تجاری طراحی و ساخته شده است؛ زمان استخراج را به طور قابل توجهی  از ۷ تا ۱۰ روز در روش سنتی به کم‌تر از ۳ روز کاهش داده و علاوه بر این میزان استخراج گرده با استفاده از این دستگاه حدود ۳۵ درصد بیشتر از روش‌های سنتی بوده که منتج به افزایش بازدهی و کاهش ضایعات می‌شود.

 

خبرنگار: شهرزاد مسعودی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید