رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی:
توسعه صنایع تبدیلی و مکانیزاسیون راه تحقق امنیت غذایی پایدار است

تهران- ایانا- رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی، گفت: در شرایط امروز جهان با چالشهای تغییرات اقلیمی، محدودیت منابع و افزایش ضایعات غذایی، توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی بهعنوان حلقه پیوند میان تولیدکننده و مصرفکننده نقشی تعیینکننده در پایداری نظام غذایی و حفظ امنیت غذایی کشور دارد.
به گزارش ایانا از روابط عمومی مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی کریم ذوالفقاری با گرامیداشت روز جهانی غذا (۲۴ مهرماه / ۱۶ اکتبر)، بر نقش راهبردی صنایع تبدیلی و تکمیلی در کاهش ضایعات، افزایش بهرهوری، ایجاد اشتغال پایدار و تحقق امنیت غذایی کشور تأکید کرد.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی در پیامی به مناسبت روز جهانی غذا اظهار داشت: در شرایط امروز جهان که چالشهایی همچون تغییرات اقلیمی، محدودیت منابع و افزایش ضایعات غذایی وجود دارد، توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی به عنوان حلقه پیوند میان تولیدکننده و مصرفکننده نقشی تعیینکننده در پایداری نظام غذایی و حفظ امنیت غذایی کشور دارد.
ذوالفقاری با اشاره به میزان بالای اتلاف مواد غذایی در زنجیره تولید، افزود: بخش قابل توجهی از محصولات کشاورزی کشور در مراحل برداشت، حمل و نگهداری از بین میرود؛ این در حالی است که ایجاد و گسترش صنایع فرآوری، بستهبندی و نگهداری میتواند تا ۵۰ درصد از ضایعات را کاهش داده و ارزش افزوده قابل توجهی برای بخش کشاورزی به همراه داشته باشد.
وی با تأکید بر رویکرد دانشبنیان وزارت جهاد کشاورزی، گفت: این مرکز با تمرکز بر توسعه فناوریهای نوین در فرآوری، سردخانههای اتمسفر اصلاحشده، سامانههای خشککردن صنعتی و بستهبندی هوشمند، گامهای موثری در جهت ارتقای بهرهوری و افزایش کیفیت محصولات کشاورزی برداشته است.
ذوالفقاری گفت: توسعه مکانیزاسیون و صنایع تبدیلی علاوهبر آن که موجب افزایش اشتغال و درآمد روستاییان میشود، زمینهساز افزایش صادرات غیرنفتی و کاهش اتلاف سرمایههای ملی است.
وی با تبریک روز جهانی غذا به همه فعالان بخش کشاورزی و صنایع غذایی کشور خاطرنشان کرد: تأمین امنیت غذایی پایدار تنها با اتکاء به دانش، فناوری، مکانیزاسیون و توسعه صنایع تبدیلی کارآمد محقق خواهد شد و این مسیر از اولویتهای اساسی بخش کشاورزی در دولت مردمی است.
دیدگاه تان را بنویسید