معاون وزیر جهاد کشاورزی:
کشاورزی در تمام سال در حال جنگ است / تنظیم بازار مستلزم رصد لحظهای تولید

تهران- ایانا- معاون برنامهریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تصمیمگیری در حوزه کشاورزی باید در کارگروه تخصصی تنظیم بازار محصولات کشاورزی انجام شود گفت: برنامه خودکفایی گوشت قرمز باید با هماهنگی تشکلها نهایی شود.
به گزارش خبرنگار ایانا، اکبر فتحی در جلسه شورای هماهنگی ستاد امنیت غذایی که روز سهشنبه -۱۰ تیرماه- برگزار شد با اشاره به نقش بیوقفه کشاورزان در تأمین امنیت غذایی کشور اظهار داشت: کشاورزی در تمام طول سال در حال جنگ است؛ با خشکسالی، سیل، زلزله و تگرگ. ما باید همواره آماده باشیم تا تولیدات به بازار برسند.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تنظیم بازار در حوزه مواد غذایی نتیجه زحمات کشاورزان در زیر بخشهای مختلف است خاطرنشان کرد: اگر میخواهیم بازار متعادلی داشته باشیم، باید تولید را لحظهبهلحظه رصد، مراقبت و پشتیبانی کنیم.
وی با اشاره عرضه منظم تولیدات در دوره جنگ 12 روزه توسط کشاورزان ادامه داد: از استانها خواستهایم گزارشهای تحلیلی خود را ارائه داده تا نقاط قوت و ضعف شناسایی شود.
لزوم ایجاد شبکه عرضه مستقل و تقویت روستا بازارها
معاون وزیر جهاد کشاورزی با انتقاد از تعطیلی چندروزه میادین میوه و ترهبار در فصل برداشت، تصریح کرد: در چنین شرایطی، کشاورز نمیداند محصولاتش را کجا عرضه کند؛ از این رو باید به سمت ایجاد و تقویت روستا بازارها رفته و از ظرفیت تشکلها و نهادهای پشتیبان استفاده کنیم.
فتحی با تاکید بر لزوم تأمین متوازن کالاهای اساسی تصریح کرد: نمیتوان یک کالا را فدای دیگری کرد؛ میوه و سبزیجات برای ویتامین، گندم برای کالری، و گوشت برای پروتئین ضروری هستند و بخشی از نیاز از تولید داخل و بخشی از طریق واردات تأمین میشود.
وی با هشدار نسبت به غفلت از تأمین نهادهها گفت: این غفلت میتواند دو ماه بعد کشور را دچار چالش کند، به همین دلیل، تصمیماتی برای بارگذاری روزانه ۲۵ هزار تن نهاده اتخاذ شده است.
فتحی با تأکید بر اینکه کنترل بازار باید از طریق افزایش تولید و عرضه انجام شود، اظهار داشت: بهویژه در شرایط جنگی که نمیتوان با متخلفان مماشات کرد و لزوما باید با سوءاستفاده گران برخورد جدی صورت گیرد.
وی با اشاره به ثبات سیاستهای ارزی در حوزه کالاهای اساسی گفت: شخص رئیسجمهور تأکید کرد که تالار ارزی نهادههای دامی و مواد واسطهای تغییر نخواهد کرد، هیچ امتیاز ویژهای به نهادی داده نشده و ثبت سفارشها بهصورت همزمان برای همه انجام شده است.
دبیر شورای هماهنگی ستاد تنظیم بازار افزود: از ۹۵ هزار تن نهاده ثبتشده، تنها ۱۰ هزار تن متعلق به جهاد استقلال بوده که بهموقع وارد و عرضه شده است. سایر واردکنندگانی که نسبت به ثبت سفارش اقدام و نهادهای وارد نکرده اند باید پاسخگو باشند.
تحلیل دقیق از وضعیت جوجهریزی / تصمیمگیری تخصصی در کارگروه کشاورزی
فتحی با انتقاد از تحلیلهای غیرتخصصی درباره کاهش قیمت جوجه یکروزه گفت: کاهش قیمت جوجه الزاماً به معنای کاهش جوجهریزی نیست. در حال حاضر، واحدهای بزرگ و زنجیرهای در حال جوجهریزی هستند، اما برای واحدهای کوچک صرفه اقتصادی ندارد.
وی با بیان اینکه تصمیمگیری در حوزه کشاورزی باید در کارگروه تخصصی تنظیم بازار محصولات کشاورزی انجام شود افزود: این کارگروه تازه تشکیل شدهاست، ممکن است نواقصی باشد، اما مسیر درستی را آغاز کردهایم.
خودکفایی در تولید گوشت قرمز / حمایت از تولیدکنندگان کوچک
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تجربه جنگ ۱۲ روزه گفت: در این مدت، تولیدکنندگان کوچک نقش مهمی در تامین نیاز کشور ایفا کردند و اگر حملونقل دچار اختلال شود، تولیدات روستایی میتوانند بازار را حفظ کنند.
وی با بیان اینکه بهجای واردات، باید مابهالتفاوت قیمت به تولیدکننده داخلی پرداخت شود گفت: برنامه خودکفایی گوشت قرمز باید با هماهنگی تشکلها نهایی شود.
خبرنگار: شبنم مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید