شرکت تعاونی سیب درختی، حلقه مفقوده کشاورزی سمیرم

شرکت تعاونی سیب درختی، حلقه مفقوده کشاورزی سمیرم

سیب سمیرم فرصتی برای اصفهانرییس نظام صنف کارهای کشاورزی سمیرم گفت: تولید سیب سمیرم برای استان اصفهان بعنوان یک فرصت و موقعیت تجاری بویژه در سال جهش تولید محسوب می‌شود و سودآوری آن در بازارهای داخلی و خارجی به خوبی مشهود است.

به گزارش خبرنگار ایانا در استان اصفهان ، احمد قربانی خاطرنشان کرد: این فرصت خوب اما چند سالی است با ورود دلال‌ها و واسطه‌ها بیشتر به سود این عده و خریدار و تاجر عمده سیب در سمیرم تمام می‌شود و کمتر کشاورز و تولید کننده‌ای از تولید خود سود و بهره می‌برد.

مدیرکل تعاون روستایی استان اصفهان اظهارداشت: ۲۷ شرکت تعاونی فعال کشاورزی در استان داریم که بیشتر آنها در بخش تولید نهاده‌های کشاورزی فعال هستند.

محسن حاج‌عابدی با بیان اینکه مدیریت ما در تولید خوب بوده اما در بخش نظام بازار مشکلات و آسیب‌هایی وجود دارد، افزود: اینکه سیب سمیرم برند شده و به شهرت رسیده خوب است اما اینکه بهره‌بردار خود قیمت سیب خود را مشخص نمی‌کند منطقی نیست و یک آسیب است.

دبیر خانه‌کشاورز سمیرم در ادامه گفت: هر سال با نزدیک شدن به زمان برداشت تک محصول مهم منطقه سمیرم شاهد بروز مشکلاتی در نرخ‌گذاری پایین و رفت و آمد واسطه‌ها به باغ های این شهرستان هستیم.

به گفته سیدمحمود داودی نبود یک شرکت تعاونی با مشارکت فعالانه باغداران سمیرم بویژه در این روزها و ماه پایانی برداشت محصول رخ می‌نماید تا جایی که در همین سال گذشته در آخرین روز مهر ماه معاون اقتصادی استاندار را به منطقه می‌کشاند تا برای فروش و برچیدن سیب های پادنای سمیرم اقدامی شود.

وی تصریح کرد: هر چند دولت در حد توان کمک‌هایی ارائه می‌کند اما این مردم و کشاورزان هستند که باید با تشکیل تعاونی خود تصمیم گیرنده و نرخ‌گذار باشند و سایر تمهیدها و تسهیلات کشاورزی را هم خودشان مدیریت و کنترل کنند.

همکاری با مشاوران صادراتی

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان  در جلسه‌ای با کشاورزان سمیرمی، از باغداران هر چهار بخش سمیرم خواست برای فروش با قیمت بهتر سیب درختی خود با شرکت های صادراتی فعال در استان همکاری کنند.

فرهاد حاج‌مرادی تاکید کرد: سال گذشته ۷۴۰ تن سیب از کشورمان صادر شده که سهم استان اصفهان در آمار رسمی تنها ۱۳ هزار تن بوده جالب اینکه تنها در همین سمیرم حدود ۱۹۰ هزار تن سیب برداشت شده ۲۵ هزار تن آن صادر شده است.

به گفته وی، امسال تولید سیب درختی تازه در سه ماهه ابتدای سال ۱۳۷ هزار تن بوده که در مقایسه با سال گذشته که ۴۵ هزار تن بوده، رشد ۲۰۵ درصدی داشته است.

وی علت این افزایش صادرات و تولید سیب را تامین نشدن سیب روسیه از طرف‌های اروپایی عنوان کرد و گفت: با این وجود سهم استان اصفهان در این میان منفی ۴۸ درصد بوده که نشان می‌دهد از این فرصت به خوبی استفاده نشده و حتی از مشاوران بخش صادرات میوه بهره نبرده‌ایم.

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان پیشنهاد کرد: باید زمینه همکاری بین تولیدکننده با شرکت‌های مدیریت صادرات علاقمند فراهم شود تا سود فروش میوه به جیب بهره‌بردار و نه دلال برود.

حاجی‌مرادی تاکید کرد: مشابه چنین برنامه‌ای برای ماهی قزل‌آلا، کبک و بلدرچین انجام شد و نتیجه بخش بود، بنابراین ورود به حوزه تجاری در قالب همکاری با شرکت‌های صادراتی ضروری است.

وی ادامه داد: باغداران یک نوع خاص از سیب درختی این محصول را عادی فروختند در حالی که آن محصول یک ارزش افزوده فوق‌العاده بود و آنها به دلیل نداشتن تشکلی جامع و بدون مشورت با مشاوران صادراتی از این موضوع متضرر شدند.

مدیر توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی استان اصفهان تصریح کرد: اگر باغداران سمیرم همچون گلخانه‌دارها یک تعاونی منسجم و کارآمد داشتند که صدا و پیام واحدی را منتقل کنند بازاریابی، قیمت گذاری و حتی تامین سم و کود درختان آنها با سهولت بهتری انجام می گرفت.

احمد تیموری، مدیر جهاد کشاورزی سمیرم در ادامه اظهار داشت: امسال حدود ۲۰۰ هزار تن سیب از ۱۸ هزار و ۵۰۰ هکار باغ در مجموع هر چهار بخش سمیرم برداشت می‌شود.

سردخانه‌های بزرگ چند هزار تنی دو تن از بازرگان بزرگ میوه در سمیرم احداث شده که هر سال بخش عمده‌ای از سیب‌های درختی باغداران این منطقه را نرخ‌گذاری کرده و می‌خرند. همچنین به تازگی احداث سردخانه بزرگ ۱۴ هزار تنی دیگری نیز توسط همین تاجران در جنوب سمیرم آغاز شده که پیشرفت کار زیادی داشته است.

شهرستان سمیرم در حوضه آبریز کارون بزرگ و شهید عباسپور قرار دارد که دارای ۳۴ هزار هکتار زمین زراعی و باغی، ۴۵۵ هزار هکتار عرصه ملی و ۳۳۰ هزار هکتار مرتع و جنگل‌های طبیعی است.

این شهرستان حاشیه دنا و زاگرس میانی، با افزون بر ۹۰ هزار جمعیت عشایری و ثابت در ۱۶۰ کیلومتری جنوب استان اصفهان واقع شده است.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید