سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران بیان کرد:

پیش‌بینی تولید ۱.۸ میلیون تن شلتوک در مازندران/ ثبت ۱۳.۵ میلیون قطعه جوجه‌ریزی و تولید روزانه ۸۰۰ تن مرغ در استان

پیش‌بینی تولید ۱.۸ میلیون تن شلتوک در مازندران/ ثبت ۱۳.۵ میلیون قطعه جوجه‌ریزی و تولید روزانه ۸۰۰ تن مرغ در استان

به گفته سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران با ۱۳.۵ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در ماه گذشته، سهم ۱۴.۵ درصدی از جوجه‌ریزی کشور برای این استان ثبت شد و همچنین تولید ۱.۸ میلیون تن شلتوک در ۲۳۰ هزار هکتار شالیزار استان دور از دسترس نیست.

کدخبر: 134911

تهران- ایانا- سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران با اشاره به ثبت ۱۳.۵ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در ماه گذشته، گفت: «این استان با وجود نوسانات در تأمین نهاده‌ها، تغییر قیمت نهاده‌ها و مشکلات حمل‌ونقل، با کسب سهم ۱۴.۵ درصدی، رتبه نخست جوجه‌ریزی کشور را به دست آورده و پیش‌بینی می‌شود با تداوم روند فعلی، نگرانی تأمین گوشت مرغ در ۴۵ روز آینده برطرف شود.»

اسدالله تیموری یانسری در گفت‌و‌گو با ایانا، افزود: «تا امروز نیز حدود ۸ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در استان انجام شده که نسبت به مدت مشابه دو سال گذشته رقم بالاتری است و این موضوع نویدبخش تأمین مناسب گوشت مرغ در هفته‌های آینده خواهد بود.»

 او ادامه داد: «با برنامه‌ریزی انجام‌شده، امیدواریم در پایان ماه جاری به میزان مناسبی از جوجه‌ریزی برسیم تا دغدغه تأمین گوشت مرغ برای یک ماه و نیم آینده، هم در مازندران و هم در استان تهران، وجود نداشته باشد.»

تیموری تصریح کرد: «با وجود برخی نگرانی‌ها درباره تأمین مرغ، مازندران این توان را دارد که تا ۲۰ روز آینده روزانه ۸۰۰ تن مرغ تولید کند که از این میزان، بیش از ۳۵۰ تن برای تهران و حدود ۴۰۰ تن برای مصرف استان اختصاص خواهد یافت.»

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران با اشاره به وضعیت تولید تخم‌مرغ در استان گفت: «مازندران قطب تولید گوشت سفید مرغ است، اما در حوزه تخم‌مرغ ظرفیت محدودی دارد و بخشی از نیاز خود را از سایر استان‌ها تأمین می‌کند.»

او با بیان این‌که استان مازندران «لنگرگاه تولید» کشور است، اظهار داشت: «این استان حدود ۱۲ درصد ارزش افزوده بخش کشاورزی و حدود ۸ درصد کل تولیدات کشاورزی کشور را در اختیار دارد و در تولید مرغ، جوجه یک‌روزه، برنج، مرکبات، شیلات و بسیاری از محصولات کشاورزی رتبه نخست کشور را داراست.»

تیموری با اشاره به آغاز فصل کشت برنج در استان افزود: «برنج محصولی راهبردی برای مازندران است و دغدغه‌هایی مانند تأمین نهاده‌ها و تغییر قیمت کود شیمیایی در این بخش وجود دارد.»

به گفته او حدود ۷۰ درصد کود مورد نیاز استان پیش از آغاز سال توزیع شده، اما همچنان نگرانی‌هایی درباره تأمین کود فسفاته در سطح استان و کشور وجود دارد که در حال برنامه‌ریزی برای رفع آن هستند.

تیموری با بیان این‌که حدود ۲۳۰ هزار هکتار از اراضی استان مازندران زیر کشت برنج قرار دارد، افزود: «پیش‌بینی می‌شود با شرایط مناسب تأمین بذرهای هیبریدی، بذرهای پرمحصول و وضعیت مطلوب ذخایر آبی، تولید شلتوک در استان به ۱.۸ میلیون تن برسد.»

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: «در صورت تحقق این میزان تولید، رکوردی بی‌سابقه در تاریخ کشاورزی استان ثبت خواهد شد.»

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید