رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان:
تولید ۲۶ تن هسته بذری گندم، جو و تریتیکاله در خوزستان

خوزستان- ایانا- رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان از تولید ۲۶ تن بذر پایه گندم، جو و تریتیکاله در سال 1404 خبر داد و این اقدام را گامی اساسی برای تأمین بذر ارقام سازگار با شرایط محیطی استان و عملکرد کمّی و کیفی بالا برای افزایش تولید محصولات راهبردی دانست.
سید بهرام اندرزیان، از تولید ۲۶ تن هستههای بذری گندم، جو و تریتیکاله در این مرکز خبر داد و گفت: این اقدام گامی مهم در راستای جهش تولید و تأمین بذر سازگار به شرایط محیطی استان و و عملکرد کمّی و کیفی بالا برای کشاورزان است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، افزود: تولید هستههای اولیه بذری از وظایف حاکمیتی این مرکز است و نقش پایهای در تحقق اهداف جهش تولید و امنیت غذایی کشور دارد.
اندرزیان در ادامه به جزئیات تولید ارقام مختلف اشاره کرد و اظهار داشت: در سال زراعی جاری، ۱۱ رقم گندم پرورش یک، شامل ارقام مهرگان، خلیل، داریون، اوج، آران، شبرنگ، آزادگان، آینه، سحر، سارنگ و تابان و ۱۰ رقم جو و تریتیکاله پرورش یک شامل ارقام سناباد، پاژ، هاشمی، اکسین، زهک، گلچین، نگین، نوروز، WB-98-6 و WB-97-6 در مرکز تحقیقات و آموزش خوزستان تولید شد.
وی افزود: همچنین ۹ رقم گندم نان و دوروم پرورش دو، شامل ارقام مهرگان، خلیل، آینه، تابان، فرزادی، داریون، اوج، آزادگان و سارنگ با عملکرد ۱۷ تن و ۸۲۰ کیلوگرم و ۵ رقم جو پرورش دو، شامل ارقام نوروز، نگین، زهک، اکسین و WB-97-6 با برداشت بیش از ۸ تن در این مرکز تولید شده است .
اندرزیان با اشاره به فرآیند توزیع بذر اعلام کرد: بذور تولیدی پس از تأیید کارشناسان مؤسسه ثبت و گواهی بذر و نهال، به عنوان بذر پرورش سه به شرکتهای معتبر تولید بذر تحویل داده میشود تا پس از تکثیر و تولید بذر مادری و بذرهای گواهیشده را برای کشت در اختیار کشاورزان قرار دهند.
ارقام جدید سازگار با اقلیم خوزستان
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش خوزستان خاطرنشان کرد: در بین هستههای بذری تولیدشده، ارقام جدیدی وجود دارد که از پایداری عملکرد، سازگاری بالا و مقاومت به تنشهای محیطی برخوردارند. این ارقام در سالهای آینده در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به چالشهای تغییرات اقلیمی و تنشهای زیستی و غیرزیستی، تأکید کرد: یکی از اهداف اصلی مرکز، معرفی ارقام متحمل به کمآبی، شوری، خشکی، بیماریها و آفات است. همچنین ارقام زودرس با ارزش غذایی بالا و کیفیت مطلوب در اولویت برنامههای تحقیقاتی قرار دارد.
تأمین بذر سالم؛ گام اول جهش تولید
اندرزیان در پایان گفت: تولید هستههای بذری باکیفیت، گام نخست در کشاورزی پایدار و خودکفایی گندم و جو است و دسترسی کشاورزان به بذر سالم و گواهیشده، نقش کلیدی در افزایش تولید و تحقق امنیت غذایی کشور دارد.
دیدگاه تان را بنویسید