زغالاخته؛ محصول استراتژیک ارسباران با ارزش افزوده سهبرابری نسبت به محصول خام

آذربایجان شرقی- ایانا- مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، گفت: سطح زیرکشت زغالاخته در استان طبق آمار سامانه پهنهبندی حدود ۶۰۰ هکتار است که از این میزان، ۵۵۰ هکتار بارور و ۵۰ هکتار غیربارور است. برآورد میشود تولید زغالاخته استان در سال جاری بیش از ۲ هزار تن باشد.
مسعود جعفرنژاد در حاشیه برگزاری کارگاه آموزشی تغذیه، پیوند ، هرس و فرآوری زغال اخته در شهرستان کلیبر در گفتوگو با خبرنگاران با بیان اینکه ۲۰ درصد از محصول تولیدی به مصرف تازهخوری میرسد و حدود ۸۰ درصد نیز به فرآوردههایی مانند شربت و ترشی تبدیل میشود که ارزش افزودهای معادل سه برابر فروش محصول خام دارد گفت: استان آذربایجان شرقی پس از قزوین رتبه دوم تولید زغالاخته در کشور را دارد و بیشترین سطح زیرکشت این محصول به ترتیب در شهرستانهای کلیبر (۳۰۰ هکتار)، هوراند (۲۰۰ هکتار) و خداآفرین (۱۰۰ هکتار) قرار گرفته است.
وی با اشاره به ویژگیهای اقلیمی مناسب منطقه برای کشت زغالاخته گفت: این محصول با دامنه سازگاری گسترده از ۳۰- درجه تا ۴۲+ درجه سانتیگراد و نیاز سرمایی بالا، عمدتاً در ارتفاعات بالای هزار متر ارسباران کشت میشود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان خاطرنشان کرد: زغالاخته با داشتن آنتیاکسیدان بالا، ویتامین C و فیبر فراوان، نقش مهمی در کاهش التهاب و پیشگیری از بیماریهای قلبی دارد.
وی همچنین از اقدامات سازمان در مارکگذاری ارقام باکیفیت، تولید نهال کشت بافتی، توسعه باغات جدید و جایگزینی باغات قدیمی خبر داد و افزود: برای جلوگیری از افت قیمت در زمان برداشت، توسعه صنایع پاییندستی و سرمایهگذاری بخش خصوصی ضروری است.
دیدگاه تان را بنویسید