تولید ۷۷ هزار تُن زردآلو در آذربایجان شرقی؛ صادرات تا اروپا و کشورهای عربی

تولید ۷۷ هزار تُن زردآلو در آذربایجان شرقی؛ صادرات تا اروپا و کشورهای عربی

آذربایجان شرقی- ایانا- مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، با اشاره به جایگاه مهم زردآلو در استان، گفت: زردآلو محصولی با ارزش غذایی بالا و اقتصادی قابل توجه است که به ‌دلیل کیفیت ممتاز و مرغوبیت بالا، یکی از محصولات مهم و صادراتی استان محسوب می‌شود.

مسعود جعفرنژاد در حاشیه مراسم جشنواره زردآلو ارس که در روستای ایری علیا از بخش سیه رود شهرستان جلفا برگزار شد با بیان اینکه کل سطح زیر کشت زردآلو در استان ۱۲ هزار و ۹۳۴ هکتار است، افزود:  از این میزان، ۱۲ هزار و ۴۲۵ هکتار بارور و ۵۰۹ هکتار غیر بارور بوده و تولید این محصول ۷۷ هزار و ۴۷۱ تُن برآورد شده است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، افزود: همچنین، میانگین عملکرد استان ۶.۲ تُن در هکتار بوده که با توجه به خساراتی چون سرمازدگی، تگرگ و عدم تلقیح که حدود ۲۲ تا ۳۵ درصد کاهش عملکرد ایجاد کرده‌اند، قابل توجه است. این در حالی است که باغات شاخص استان عملکردی بین ۱۰ تا ۱۲ تُن در هکتار دارند.

جعفرنژاد با استناد به آخرین آمارنامه رسمی کشاورزی کشور با بیان اینکه آذربایجان شرقی از نظر میزان تولید زردآلو رتبه اول کشور را داراست ادامه داد: تولید این محصول در اکثر شهرستان‌های استان انجام می‌گیرد، اما مرند با 3 هزار و 642 هکتار سطح زیرکشت و تولید ۳۴ درصدی محصول استان در رتبه اول، جلفا با 3 هزار و 311 هکتار و ۲۸ درصد تولید در رتبه دوم و شبستر با یک هزار و ۶۰۰ هکتار و ۱۴ درصد تولید در رتبه سوم قرار دارند.

وی با اشاره به تنوع ارقام زردآلوی استان افزود: ارقام برتری چون نصیری، عسگرآباد، شاهرودی، اردوبادی، تبرزه، قهرمان، فرانسوی، قرمز گوشتی و شاملی هم برای مصرف تازه‌خوری و هم در صنایع تبدیلی کاربرد دارند.

مدیر امور باغبانی استان ادامه داد: سالانه بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ تُن زردآلو به صورت قیصی و فرآوری‌شده به کشورهای همسایه، اروپایی و عربی صادر می‌شود که این صادرات ضمن ایجاد اشتغال و ارزش افزوده، نقش مهمی در اقتصاد کشاورزی استان دارد.

جعفرنژاد با تاکید بر ویژگی‌های زردآلوی تولیدی استان بیان کرد: استان آذربایجان شرقی به‌ عنوان خاستگاه زردآلو، محصولی با قند بالا، طعم و عطر مطبوع، رنگ بازارپسند و اندازه استاندارد میوه تولید می‌کند که در مقایسه با سایر استان‌ها مزیت رقابتی بالاتری دارد.

وی با اشاره به خُرد بودن اغلب باغات زردآلو گفت: با بهره‌گیری از تکنیک‌های نوین کاشت، آبیاری و مدیریت باغی، کشاورزان استان توانسته‌اند محصولی با کیفیت بالا و عاری از ضایعات و بیماری‌ها تولید کنند.

جعفرنژاد در پایان با اشاره به ضرورت توسعه صنایع تبدیلی عنوان کرد: حدود ۳۵ تا ۴۵ درصد محصول تولیدی استان وارد صنایع تبدیلی از جمله تولید آبمیوه، مربا، برگه زردآلو، قیصی و... می‌شود که باعث افزایش ارزش افزوده و رقابت‌پذیری بیشتر در بازارهای داخلی و خارجی می‌شود.

وی همچنین از معرفی ارقام جدید زردآلو چون شانلی، جلیل، پارسی، آتا، آذر، ونیکا، زرین و مجلسی خبر داد و گفت: این ارقام که حاصل تلاش ۲۵ ساله مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی در ایستگاه باغبانی سهند هستند، نسبت به ارقام قدیمی دارای ویژگی‌هایی چون اندازه مناسب و ارتفاع کمتر درختان بوده و برای توسعه باغات بسیار مناسب‌اند.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید