انتخاب مجدد مظفری به نایب‌رئیسی شورای حکام معاهده بین‌المللی منابع ژنتیکی گیاهی در فائو

انتخاب مجدد مظفری به نایب‌رئیسی شورای حکام معاهده بین‌المللی منابع ژنتیکی گیاهی در فائو

در ششمین اجلاس رسمی شورای حکام معاهده بین‌المللی منابع ژنتیکی گیاهی برای غذا و کشاورزی (ITPGRFA) در مقر فائو، جواد مظفری هشجین، مدیرکل دفتر ارتباطات علمی و همکاری‌های بین‌المللی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مجدداً به‌عنوان نایب‌رئیس شورای حکام این معاهده بین­‌المللی انتخاب شد.

کدخبر: 25151
انتخاب مجدد مظفری به نایب‌رئیسی شورای حکام معاهده بین‌المللی منابع ژنتیکی گیاهی در فائو

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، معاهده بین‌المللی منابع ژنتیکی گیاهی یک پیمان بسیار مهم در حوزه غذا و کشاورزی است که در سال 2001 میلادی برای توسعه پایدار کشاورزی و نیل به امنیت غذایی در ذیل سازمان ملل متحد در فائو ایجاد شد. این معاهده حاکمیت ملی کشورها بر منابع ژنتیکی شان را به رسمیت شناحته است. سپس بر این اساس و با توجه به نقش پایه­ای منابع ژنتیکی در تولید غذا و محصولات کشاورزی و وابستگی کشورها به یکدیگر در این باره، جامعه بین‌­المللی طی این معاهده توافق کرده‌اند که منابع ژنتیکی گیاهان مهم غذایی و علوفه‌­ای خود را در یک سیستم دسترسی مشترک قرار داده و منافع حاصل از آن را با یک تسهیم عادلانه در راستای حفاظت و بهره‌برداری از ابن منابع ارزشمند در کشورهای دارنده این منابع هزینه کنند.

در حال حاضر 136 کشور عضو رسمی معاهده بین‌المللی منابع ژنتیکی گیاهی هستند. کشورمان در سال 1384 با تصویب متن این کنوانسیون توسط مجلس شورای اسلامی رسماً به آن ملحق شد. ایران به‌عنوان یکی از کشورهایی که دارای کشاورزی بسیار متنوع و منابع ژنتیکی گیاهی بسیار غنی است، از بنیان‌گذاران اصلی این معاهده بوده و نقش مهمی در مدیریت جهانی منابع ذخایر ژنتیکی به‌ویژه معاهده مذکور ایفا کرده است.

مظفری قبلاً نیز طی سال­های 2011 - 2013 میلادی ریاست شورای حکام این معاهده مهم بین­‌المللی را به عهده داشته است.

وی علاوه بر این دو دو دوره متوالی نیز عهده­‌دار ریاست کمیسیون جهانی منابع ژنتیکی متشکل از 175 کشور عضو در فائو بوده است.

یکی از تعهدات اعضای معاهده، ایجاد قانون و ساختار ملی لازم برای اجرای معاهده در سطح ملی و هموار کردن اجرای آن در سطح منطقه­ای و جهانی است. در این راستا "لایحه حفاظت و بهره‌­برداری از منابع ژنتیکی "تقدیم مجلس شده که در حال حاضر در کمیسیون­‌های مجلس در دست بررسی است. برای استفاده از این ظرفیت جهانی ایجاد شده و همچنین صیانت و بهره­برداری از ثروت عظیم ذخایر ژنتیکی کشور، تصویب سریع لایحه مذکور بسیار ضروری است./

ارسال گزارش: افسانه زعیم‌زاده

A-940720-02

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید