پیش‌بینی اختصاص 450 هزار میلیارد ریال تسهیلات به بخش کشاورزی در سال آینده

در صورتی که حمایت‌های دولت و صندوق توسعه ملی انجام شود، برای سال آینده بخش کشاورزی از تسهیلات 450 هزار میلیارد ریالی برخوردار خواهد بود.

کدخبر: 21332

در صورتی که حمایت‌های دولت و صندوق توسعه ملی انجام شود، برای سال آینده بخش کشاورزی از تسهیلات 450 هزار میلیارد ریالی برخوردار خواهد بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، مدیرعامل بانک کشاورزی در نخستین مصاحبه مطبوعاتی خود در پاسخ به پرسش خبرنگار ایانا درباره میزان تسهیلات در سال جدید گفت: در سال 1394 در برنامه داریم که تسهیلات بخش کشاورزی را به دوبرابر افزایش دهیم و این در صورتی است که صندوق توسعه ملی و دولت در تمامی زیربخش‌ها مساعدت‌های لازم را با بانک کشاورزی انجام دهند.

مرتضی شهیدزاده در پاسخ به پرسش دیگر ایانا درباره تسهیلات مکانیزاسیون افزود: هشت‌هزار میلیارد ریال برای توسعه مکانیزاسیون در نظر گرفته شد که 70 درصد آن تاکنون جذب شده است.

وی خاطرنشان کرد: از آنجا که در گذشته تسهیلات مکانیزاسیون به‌صورت انفرادی در مصارفی غیر از کشاورزی ازجمله ساخت و ساز هزینه می‌شد، مقرر شد که این تسهیلات به تشکل‌ها و شرکت‌های مکانیزاسیون اعطا شود که بدین‌ترتیب به‌صورت زنجیره‌ای ادوات مکانیزه در مزارع کاربرد پیدا می‌کند.

شهیدزاده ادامه داد: در سال آینده با ورود منابع و دوبرابر شدن اعتبارات این بانک از طریق سپرده‌های مردمی و توجه صندوق توسعه ملی و دولت تلاش می‌کنیم خطوط بعدی مکانیزاسیون را نیز راه‌اندازی کنیم.

اختصاص 17 هزار میلیارد ریال به‌عنوان پشتیبانی در تولید گوشت قرمز به عشایر

رئیس هیئت‌مدیره بانک کشاورزی تصریح کرد: با همکاری مجلس، دولت، صندوق توسعه ملی و وزارت جهاد کشاورزی برای طرح‌های توسعه‌ای آب و خاک شش‌هزار میلیارد ریال، برای طرح‌های توسعه‌ای کشت‌های متراکم و پرورش ماهی در قفس 10 هزار میلیارد ریال، برای طرح‌های پشتیبانی برای تولید گوشت قرمز به عشایر از طریق کمک به عشایر مبلغ 17 هزار میلیارد ریال و برای کمک به توسعه مناطق محروم سه‌هزار میلیارد ریال پرداخت شده است.

وی یادآور شد: بانک کشاورزی نخستین بانک دارای سیستم متمرکز است و به کشاورزان تا زیر 20 میلیون تومان تسهیلات را با حضور در شعبه و در کمتر از 48 ساعت پرداخت می‌کند که در آینده پرداخت اینترنتی آن نیز حاصل خواهد شد.

شهیدزاده تأکید کرد: در راستای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، بیشترین سرمایه بین بانک‌های دولتی از آن بانک کشاورزی بوده که برای بخش تولید هزینه می‌کند.

وی اظهار داشت: قول مساعد دولت برای افزایش سرمایه در بودجه 94 آورده شده است که بدین‌ترتیب سرمایه این بانک را به 80 هزار میلیارد ریال می‌رساند.

شهیدزاده همچنین گفت: افزایش سرمایه، قدرت این بانک را در بخش‌های تولیدی و خدماتی پنج‌برابر خواهد کرد.

افزایش شاخص‌های بیمه‌ای محصولات کشاورزی در سال 93

مدیرعامل بانک کشاورزی به بیمه محصولات کشاورزی و پرریسک بودن فعالیت بخش اشاره کرد و افزود: در این راستا هرساله این بانک بیش از دوبرابر بودجه خود را صرف صندوق بیمه محصولات کشاورزی می‌کند تا مشکلی به‌وجود نیاید.

وی خاطرنشان کرد: برای افزایش پوشش بیمه‌ای محصولات کشاورزی، شاخص‌های بیمه از سال 1380 تاکنون از افزایش‌های قابل ملاحظه‌ای برخوردار بوده است؛ به‌گونه‌ای که از سال 1380 تاکنون در بخش زراعت، پوشش سطح بیمه از 2.9 به 5.8 میلیون هکتار رسیده است که این رقم یعنی بیش از 90 درصد تولیدکنندگان بیمه هستند.

شهیدزاده ادامه داد: در بخش باغبانی نیز سطح پوشش بیمه‌ای باغ‌ها از 92 هزار هکتار به 502 هزار هکتار ارتقاء یافته که این رقم حاکی از افزایش 5.4 برابری است.

وی تصریح کرد: در بخش دام نیز از 3.9 میلیون واحد دامی در سال 1380 پوشش بیمه‌ای به 14 میلیون واحد دامی افزایش یافته است که این افزایش 3.5 برابری سطح پوشش بیمه‌ای در واحدهای دامی است.

شهیدزاده یادآور شد: در بخش مرغداری‌ها و طیور نیز 95 درصد مرغداری‌ها تحت پوشش صندوق بیمه محصولات کشاورزی هستند، به‌گونه‌ای که از 76 به 906 میلیون قطعه طی سال‌های 1380 تا 1393 رسیده است که این رقم افزایش 12.6 میلیون برابری است.

پرداخت غرامت 9 هزار و 753 میلیارد ریالی بانک کشاورزی به صندوق بیمه

رئیس هیئت‌مدیره بانک کشاورزی تأکید کرد: میزان غرامت پرداختی به کشاورزان نیز در سال 1380 حدود 484 میلیارد ریال بود که این رقم با افزایش 20 برابری، به 9 هزار و 753 میلیارد ریال در سال 93 رسید.

وی اظهار داشت: 65 درصد منابع موجود در بانک کشاورزی از طریق منابع یارانه‌ای و کمتر از 35 درصد از کمک‌های دولتی است.

شهیدزاده همچنین گفت: سال آینده در برنامه داریم که منابع بانکی و تسهیلات بخش کشاورزی را به دوبرابر افزایش دهیم.

وی در ادامه افزود: به بخش کشاورزی 57 هزار میلیارد ریال کمک شده و قرار است در بودجه سال 94 افزایش یابد.

شهیدزاده درباره سرمایه این بانک نیز خاطرنشان کرد: سرمایه ما یک‌هزار و 500 میلیارد تومان است که قرار بود 250 میلیارد تومان دیگر به آن افزوده شود، اما هنوز محقق نشده است.

معوقات 1600 میلیارد تومانی بانک کشاورزی پابرجاست

مدیرعامل بانک کشاورزی درباره معوقات بانک کشاورزی نیز ادامه داد: یک‌هزار و 600 میلیارد تومان معوقات این بانک مروبط به یک میلیون و 700 زارع بوده که طی 10 تا 12 سال بابت خشکسالی هزینه شده است.

وی اظهار امیدواری کرد که با مساعدت‌های دولت و مجلس، این معوقات پرداخت شود.

شهیدزاده درباره پذیرفتن وثیقه برای کشاورزان تصریح کرد: زمین‌ها و تأسیسات در دست احداث بر اساس آنچه که بانک مرکزی مشخص کرده است، می‌تواند به‌عنوان وثیقه از سوی بانک کشاورزی پذیرفته شود؛ بنابراین هیچ مشکلی برای دریافت وثیقه از سوی کشاورزان برای پرداخت وام نداریم.

وی از یکسان‌سازی نرخ تسهیلات خبر داد و یادآور شد: برای ایجاد رغبت در بخش کشاورزی، 25 درصد از منابع سایر بانک‌ها باید به این بانک تزریق شده تا صرف فعالیت‌های تولیدی شود که مطابق آمار بانک مرکزی، 9 درصد از 25 درصد موجود محقق شده است.

شهیدزاده درباره افزایش نرخ سود نیز تأکید کرد: به‌دنبال افزایش نرخ سود بانکی نیستیم، اما اگر مجموعه دولت تصمیم به افزایش یا کاهش آن بگیرند، ما به‌عنوان مجری می‌پذیریم.

بدهی دولت به بانک کشاورزی 70 هزار میلیارد ریال تعیین شده است

رئیس هیئت‌مدیره بانک کشاورزی میزان بدهی دولت به بانک کشاورزی را 70 هزار میلیارد ریال برشمرد و اظهار امیدواری کرد که با مساعدت‌های سازمان مدیریت برنامه‌ریزی کشور بتوان آن را حل کرد.

وی درباره سود پرداختی به طرح‌های تولیدی اظهار داشت: طرح‌های تولیدی خاص از سود 7.4 درصدی برخوردار خواهند شد و در حال حاضر سود 15 درصد و در مناطق محروم 10 درصد در نظر گرفته شده است و در سال آینده اگر قراری به تغییر آن باشد، از محل صندوق توسعه ملی تأمین خواهد شد.

شهیدزاده همچنین گفت: پروژه‌های خاصی که توسط وزارت جهاد کشاورزی مورد تأیید قرار گیرد، به کارگروه مربوطه معرفی شده و بدین ترتیب نرخ سود تسهیلات آن مشخص می‌شود.

وی در ادامه افزود: در هفت استان محروم کشور، با نرخ سود هفت درصدی با معرفی وزارت جهاد کشاورزی وام سه‌هزار میلیارد ریالی پرداخت شد.

شهیدزاده درباره فراگیر شدن بیمه محصولات کشاورزی نیز خاطرنشان کرد: در حال حاضر ادوات موجود تحت پوشش بیمه نیستند که تلاش می‌کنیم این بیمه مستقل راه‌اندازی شود.

وی به بحث آب اشاره کرد و ادامه داد: توسعه روش‌های آبیاری مدرن از برنامه‌های این بانک است و علاوه بر آن، توسعه کشت‌های متراکم و گلخانه‌ای که امسال تخصیص مناسبی گرفتند.

شهیدزاده تصریح کرد: در برنامه داریم توسعه کشت گلخانه‌ها در سطح یک‌هزار هکتار را برای استان‌های چون کرمان عملیاتی کنیم./

خبرنگار: مژگان ستار

A-931112-04

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید