معاون کنترل و مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات کشور خبر داد:

انجام مدیریت سن برگشتی در مزارع گندم برای نخستین‌بار در کشور/ افزایش سطح مبارزه با سن غلات در سال جاری

در سال جاری با مقابله حدود 165 هزار هکتاری نسبت به 95 هزار هکتار سال گذشته، سطح مبارزه با سن گندم افزایش یافت.

کدخبر: 16953

معاون کنترل و مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات کشور امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این خبر گفت: یکی از مهم‌ترین آفات خسارت‌زای محصول استراتژیک گندم محسوب می‌شود که سالانه سطح مبارزه‌ای معادل یک میلیون و 400 تا یک میلیون و 600 هزار هکتار را به خود اختصاص می‌دهد.

یحیی ابطالی افزود: در 13 استان کشور، ریزش سن هرساله اتفاق می‌افتد و در سال جاری 165 هزار هکتار عملیات مبارزه با این آفت انجام شده است، در حالی که کل سطح مبارزه با آفت سن در سال گذشته 95 هزار هکتار بود.

وی خاطرنشان کرد: عملیات مبارزه بیشتر مربوط به سن مادر بوده و تنها در استان جنوب کرمان 130 هکتار علیه پوره مبارزه انجام شده است.

ابطالی ادامه داد: سطح مبارزه با آفت سن در استان کرمانشاه حدود 85 هزار هکتار، فارس 36 هزار هکتار، اصفهان 11 هزار هکتار، کرمان هفت‌هزار هکتار، قم پنج‌هزار هکتار، ایلام و لرستان هریک پنج‌هزار هکتار و جنوب کرمان حدود 800 هکتار عملیات مبارزه انجام شده است.

وی تصریح کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی و بارندگی در سال جاری، ریزش سن به‌صورت تدریجی انجام شده که این امر عملیات مبارزه را آسان‌تر می‌کند.

مقابله با سن برگشتی به شرط تأمین اعتبار

معاون کنترل و مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات کشور یادآور شد: نگرانی خاصی برای مقابله با سن نداریم و تلاش می‌شود که برای نخستین‌بار در سال جاری، در سطحی وسیع، مدیریت سن برگشتی نیز اعمال شود.

ابطالی تأکید کرد: در برخی از مناطق که برداشت گندم به پایان می‌رسد، کشاورزان بی‌خیال از مقابله با سن‌های برگشتی می‌شوند و در سال آینده این آفت به مرحله خسارت اقتصادی خواهد رسید که در این راستا با همکاری دفتر طرح گندم و معاونت تولیدات گیاهی وزارت جهادکشاورزی به شرط تأمین اعتبار، برای نخستین‌بار در کشور و در سطحی وسیع عملیات مدیریت سن برگشتی اجرایی خواهد شد.

وی اظهار داشت: در سال جاری سموم شیمیایی برای مقابله با آفت سن به اندازه کافی موجود است و با توجه به آنکه قیمت آن تغییری نداشته، مشکل خاصی برای مقابله وجود ندارد.

ابطالی همچنین گفت: بازگشت ناوگان سم‌پاش هوایی به وزارت جهادکشاورزی اتفاق مبارکی است، اما در حال حاضر از آنجا که وضعیت بحرانی نشده است، سم‌پاش‌های توربولاینر، بومدار پشت‌تراکتوری و لانسردار توصیه می‌شود.

وی در ادامه افزود: برای مقابله با حشرات دیگری همچون شته‌ها، استفاده از تله کاربرد دارد.

گزارش طغیان زنگ گندم نداریم

معاون کنترل و مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات کشور خاطرنشان کرد: مدیریت مقابله با سن گندم، کنترل علف‌های هرز و استفاده از علف‌کش‌های مورد توصیه در دوز مناسب توصیه می‌شود.

ابطالی ادامه داد: ممکن است در برخی از مناطق زنگ گندم طغیان کند، اگرچه تاکنون در هیچ‌جا گزارشی اعلام نشده است.

وی تصریح کرد: استان‌های ایلام، شمال و مرکز کشور باید مراقب باشند تا به محض آلودگی به زنگ، اقدامات لازم را انجام دهند.

ابطالی به برنجکاران استان‌های شمالی توصیه کرد که با توجه به آغاز نشاءکاری، مراقب بیماری‌های قارچی ازجمله بلاست و کرم ساقه‌خوار برنج باشند و در زمان بحرانی شدن از روش‌های غیرشیمیایی همچون تله‌های نوری، فرمون‌ها و زنبور تریکوگراما استفاده کنند./

خبرنگار: مژگان ستار

A-930120-02

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید