سفر معاون آبخیزداری به عسلویه/ تأمین اعتبار احیای سفره آب‌های زیرزمینی از سوی وزارت نفت

سفر معاون آبخیزداری به عسلویه/ تأمین اعتبار احیای سفره آب‌های زیرزمینی از سوی وزارت نفت

معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگل‌ها با هدف بازدید از طرح‌های آبخیزداری عسلویه به این منطقه سفر کرد.

کدخبر: 25015
سفر معاون آبخیزداری به عسلویه/ تأمین اعتبار احیای سفره آب‌های زیرزمینی از سوی وزارت نفت

پرویز گرشاسبی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این خبر گفت: پروژه آبخیزداری دشت عسلویه بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که پنج سال قبل با وزارت نفت امضا شد، به مرحله اجرا درآمد.

وی خاطرنشان کرد: قرار بود این پروژه طی سه سال اجرا شود، اما به‌دلیل کمبود بودجه، مراحل انجام کار به طول انجامید.

معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگل‌ها افزود: کل اعتبار پروژه حدود 90 میلیارد تومان است و در 92 هزار هکتار از اراضی دشت‌های توابع عسلویه اجرا می‌شود.

گرشاسبی ادامه داد: از آنجا که بهره‌برداری از منابع آب زیرزمینی این دشت‌ها توسط پروژه‌های نفت و گاز و پالایشگاه عسلویه انجام می‌شود، وزارت نفت تأمین اعتبار احیای سفره آب‌های زیرزمینی را عهده‌دار شده‌است.

وی در پاسخ به این پرسش که عملیات آبخیزداری در این منطقه متکی بر ایجاد سازه است یا توسعه پوشش گیاهی، تصریح کرد: سطح سفره آب‌های زیرزمینی در منطقه عسلویه به شدت افت کرده است. به‌دلیل کمبود آب، استقرار گیاه در منطقه هم با مشکل روبه‌رو شده است.

این مقام مسئول یادآور شد: حتی کشاورزان برای فعالیت‌های خود آب کافی در اختیار ندارند. بنابراین آنها برای کشت محصولات زراعی به ازای هر مترمکعب آب، هشت هزار تومان پول پرداخت می‌کنند.

گرشاسبی تأکید کرد: هر سال سیلاب‌های زیادی در دشت عسلویه رخ می‌دهد که این سیلاب‌‌ها بدون استفاده وارد دریا می‌شوند. بنابراین تصمیم گرفته شد یک‌هزار و 80 سازه در منطقه ایجاد شود تا این سیلاب‌ها به داخل زمین نفوذ داده شوند.

وی با اشاره به اینکه بر اساس برنامه‌های از پیش تعیین شده شش‌هزار هکتار عملیات بیولوژیک نیز در منطقه انجام خواهد شد، اظهار داشت: با افزایش میزان نفوذپذیری سیلاب‌ها در خاک، از سال آینده قادر خواهیم بود عملیات بیولوژیک را هم آغاز کنیم.

فقط 10 درصد تخصیص برای پروژه‌های آبخیزداری

معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگل‌ها میزان اعتبار مصوب برای اجرای پروژه‌های آبخیزداری در سال جاری را 164 میلیارد تومان در بخش ملی و 100 میلیارد تومان در بخش استانی اعلام کرد.

گرشاسبی همچنین گفت: متأسفانه درصد تخصیص اعتبارات تاکنون بسیار محدود و حدود 10 درصد بوده است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان افزایش درصد تخصیص اعتبارات تا سقف 80 درصد در انتهای سال وجود دارد، افزود: این مسئله بستگی به منابع مالی دولت دارد. در سال‌های گذشته میزان تخصیص‌ها به 65 درصد هم رسید./

خبرنگار: لیلا مرگن

V-940714-01

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید