گزارش انجمن دام و طیور:
انتشار گازهای گلخانهای با واکسیناسیون دام و طیور کاهش مییابد
کنترل بیماریهای دامی از طریق واکسیناسیون، علاوه بر حفظ سلامت دام و طیور، میتواند نقش مؤثری در کاهش انتشار گازهای گلخانهای و کاهش ردپای کربن در تولید محصولات دامی ایفا کند؛ موضوعی که در شرایط افزایش حساسیت جهانی نسبت به محیط زیست، اهمیتی دوچندان یافته است.
تهران-ایانا- بر اساس گزارش انجمن دام و طیور، واکسیناسیون بهعنوان ابزاری مؤثر در کنترل بیماریها، میتواند میزان انتشار گازهای گلخانهای در تولید گوشت، شیر و تخممرغ را بهطور قابلتوجهی کاهش دهد.
انتشار گازهای گلخانهای و تأثیر منفی آن بر محیط زیست و لایه ازون، بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است. موضوعی که دبیرکل کنفرانس برند سبز در گفتوگو با ایانا به آن پرداخته و گفته است: «اگر به سمت استفاده از سوختهای سبز و کاهش ردپای کربن حرکت نکنیم، با تحریمهای زیستمحیطی مواجه خواهیم شد و محدودیتهایی در حوزه صادرات برای کشور ایجاد میشود.»
به گزارش ایانا، بر اساس آمارها، تولید گوشت گاو یکی از بیشترین سهمها را در انتشار گازهای گلخانهای در میان بخش دام و طیور دارد؛ بهطوری که برای تولید تنها ۲۲ گرم پروتئین از گوشت گاو، حدود ۷۵۰ کیلوگرم گاز کربن در محیط منتشر میشود. از این رو، بهکارگیری راهکارهایی برای کاهش این میزان انتشار، ضرورتی اجتنابناپذیر است.
بر این اساس گزارش انجمن خوراک دام و طیور ایران نشان میدهد، واکسیناسیون علاوه بر اینکه یکی از مهمترین روشهای پیشگیری و کنترل بیماریهای دامی به شمار میرود، میتواند در کاهش انتشار گازهای گلخانهای ناشی از تولید شیر، گوشت و تخممرغ نیز نقش مؤثری داشته باشد همچنین کنترل بیماریها در سیستمهای دامپروری، به کاهش قابل توجه انتشار این گازها منجر میشود.
انجمن خوراک دام و طیور در گزارش خود نوشته است که واکسیناسیون و کنترل بیماری تب برفکی در گاوهای گوشتی میتواند میزان انتشار گازهای گلخانهای را تا ۹/۱ درصد کاهش دهد. همچنین، کنترل بیماری برونشیت عفونی در طیور، باعث کاهش ۱۱/۳ درصدی انتشار این گازها خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید