مدیر کل سازمان حفظ نباتات:

موفقیت حفظ نباتات در مبارزه با طغیان مگس مدیترانه‌ای/ باغداران محصولات آفت‌زده را دفن کنند

موفقیت حفظ نباتات در مبارزه با طغیان مگس مدیترانه‌ای/ باغداران محصولات آفت‌زده را دفن کنند

تهران- ایانا- مدیرکل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات ضمن اشاره به عملکرد موفق این سازمان در کنترل آفت مگس میوه گفت: با وجود همگانی بودن این آفت و وظیفه‌مندی باغدار در انجام عملیات مبارزه، بیش از یک میلیارد تومان از اعتبارات سازمان برای مبارزه با مگس میوه مدیترانه‌ای اختصاص پیدا کرد.

سعید معین در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا، با اشاره به اجرای عملیات گسترده کنترل و مبارزه با مگس مدیترانه‌ای در سال زراعی گذشته بیان کرد: سطح سمپاشی انجام‌شده برای کنترل این آفت به ۸۵ هزار هکتار رسید.

مدیرکل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات با اشاره به اینکه در سال گذشته در استان مازندران شاهد طغیان گسترده مگس میوه مدیترانه‌ای بودیم، توانستیم کنترل موفقی داشته باشیم و در نهایت، بیش از ۵۰۰ هزار تن محصول مرکبات بدون حتی یک بازگشت به دلیل آلودگی صادر شد.

IMG-20250715-WA0017

وی با بیان اینکه مگس مدیترانه‌ای از مهم‌ترین آفات میوه در دنیا و ایران به شمار می‌رود خاطرنشان کرد: در سایر کشورهای جهان از جمله ایتالیا، اسپانیا و تونس نیز با همین روش‌ها و الگوهای مبارزه، شامل شکار انبوه در شرایط وجود تعداد معدود مگس، بیت اسپری یا سمپاشی محدود در شرایط فعالیت بیشتر مگس‌هاو در نهایت، کاور اسپری یا سمپاشی پوششی در شرایط طغیان، کنترل این آفت انجام می‌شود.

معین ادامه داد: در کشور ما نیز به همین ترتیب پیش می‌رویم و با توجه به همگانی بودن آفت و وظیفه مندی دولت در کنترل آفات، ردیابی و نظارت، و وظیفه‌مندی باغدار در انجام عملیات مبارزه، بسته به تراکم آفت، از هر سه روش استفاده می‌کنیم، ودر صورتی که باغدار از انجام مبارزه استنکاف کند، دولت می‌تواند برای جلوگیری از خسارت وارد عمل شود. 

این مقام مسئول با اشاره به اختصاص اعتبار میلیاردی از محل اعتبارات سازمان حفظ نباتات و همچین اعتبارات محدودتراستانی برای کنترل مگس میوه در سال زراعی جدید خاطرنشان کرد: با توجه به تداوم حضور مگس مدیترانه‌ای در مناطقی که سال گذشته نیز آلودگی داشتند، اعتباراتی در حد میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی برای مبارزه اختصاص یافته است. 

وی اضافه کرد: سازمان حفظ نباتات همچنین اقلامی مانند فرمون، پروتئین، سم و تله را به صورت متمرکز خریداری و به استان‌ها ارسال کرده است و با توجه به گسترش طبیعی این آفت، هرجا کارشناسان تشخیص دهند که استان در کنترل آفت دچار مشکل خواهد شد، پیش از بروز خسارت با تأمین نهاده‌ها و تشدید نظارت، وارد عمل می‌شویم. 

IMG-20250715-WA0011

 

مگس زیتون در سه استان شمالی؛ چالش باغات فرسوده و استاندارد نبودن کاشت

مدیرکل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات گفت: مبارزه با مگس زیتون نیز در استان‌های گیلان، قزوین و زنجان آغاز شده و موفق نیز بوده است.

وی توضیح داد: برخلاف مگس مدیترانه‌ای که در هوای گرم فعال‌تر است، مگس زیتون در اقلیم‌های خنک‌تر رشد می‌کند و امسال شرایط آب‌وهوایی به نفع این آفت بوده است

معین یکی از مشکلات اساسی در مبارزه با مگس زیتون را فرسودگی باغات قلمداد کرد و گفت: در بسیاری از مناطق، باغ‌های زیتون نه‌تنها در شیب‌های نامناسب کاشته شده‌اند، بلکه ارتفاع درخت‌ها بسیار زیاد است وبعضاً درختان ۳۰ تا ۴۰ متری داریم که امکان سمپاشی مؤثر در آن‌ها وجود ندارد.

وی با بیان اینکه جوان‌سازی باغ‌ها بر عهده بخش باغبانی بوده و اعتبار لازم برای جوان‌سازی هنوز کافی نیست؛ افزود: جوان‌سازی بسیار کند پیش می‌رود و تا زمانی که باغات به شرایط استاندارد نرسند، مبارزه با آفات نیز ناکارآمد خواهد بود. 

مدیرکل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی جمع‌آوری میوه‌های آلوده را راهکاری ارزان و مؤثر در مورد هر دو آفت مگس زیتون و مدیترانه‌ای دانست و خاطرنشان کرد: اگر باغداران میوه‌های آلوده را از سطح باغ و درخت جمع‌آوری و در عمق مناسب و بالا دفن کنند، جمعیت آفات تا ۵۰ درصد کاهش می‌یابد. 

وی با بیان اینکه آلودگی میوه‌های باقی‌مانده در باغ، منبع اصلی برای طغیان آفت در سال بعد است؛ تاکید کرد: این اقدام ساده و بسیار مؤثر است، اما متأسفانه اغلب باغداران آن را انجام نمی‌دهند؛ اگر همین اقدام ساده در سطح گسترده انجام شود، بسیاری از مشکلات رفع خواهد شد.

 

خبرنگار: شبنم مسعودی 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید