مدیرکل دفتر امور سبزی ها و گیاهان جالیزی وزارت جهاد کشاورزی خبر داد؛

پیش‌بینی تولید بیش از 26 میلیون تن محصولات سبزی و جالیزی در سال زراعی جاری

پیش‌بینی تولید بیش از 26 میلیون تن محصولات سبزی و جالیزی در سال زراعی جاری

مدیرکل دفتر امور سبزی‌ها و گیاهان جالیزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: پیش‌بینی می‌شود در سال زراعی 1402-1401 سطح زیر کشت کل محصولات سبزی و جالیزی 698 هزار هکتار و میزان تولید حدود 26.6 میلیون تن باشد.

حسین اصغری در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا در خصوص میزان تولید محصولات سبزی و جالیز در سال زراعی 1401-1400 بیان کرد: در سال زراعی گذشته سطح زیر کشت محصولات سبزی و جالیزی در کل کشور حدود 681 هزار هکتار و تولید حدود 25.2 میلیون تن بوده است.

وی اضافه کرد: در این سال، گوجه‌فرنگی در سطح زیر کشت حدود 112 هزار و 324 هکتار کشت شد و میزان تولید آن حدود پنج میلیون و 434 هزار تن بود. خیار در سطح زیر کشت حدود 27 هزار و 905 (27905)هکتار کشت شد و از این سطح حدود 854 هزار و 315 تن (854315) محصول برداشت شد. سطح زیر کشت سیب‌زمینی حدود 136 هزار هکتار بود و 5.1 میلیون تن محصول از این سطح برداشت شد. پیاز هم در 61 هزار  و 700 هکتار از مزارع کشور کشت شد از این مزارع 3.1 میلیون تن محصول برداشت شد.

مدیرکل دفتر امور سبزی‌ها و گیاهان جالیزی وزارت جهاد کشاورزی درباره پیش‌بینی تولید سال زراعی 1402-1401 بیان کرد: برآورد سطح زیر کشت کل محصولات سبزی و جالیزی در این سال 698 هزار هکتار و میزان تولید 26.6 میلیون تن برآورد شده است.

اصغری ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود محصول گوجه‌فرنگی در سطح 120 هزار هکتار کشت شده و تولید آن حدود 6 میلیون تن باشد.خیار در سطح 35 هزار و 700 (35700 ) هکتار کاشته شود و میزان برداشت از مزارع یک میلیون و 165 هزار تن ( 1165000) باشد. سیب‌زمینی در سطح 143 هزار هکتار کشت شده و 5.5 میلیون تن محصول در این سطح تولید شود. سطح زیر کشت پیاز هم 54 هزار و 200 (54200) هکتار برآور د می‌شود و انتظار داریم در این سطح دو میلیون و 730 هزار تن محصول برداشت شود.

به دنبال توسعه کشت نشایی هستیم

این مقام مسئول بیان کرد: سطح زیر کشت محصولات زراعی نشایی در سال زراعی 1401-1400 حدود 300 هزار هکتار بود. ضمن اینکه در برخی محصولات مانند سیب‌زمینی، سیر و سبزی‌های برگی امکان کشت نشایی وجود ندارد. مهم‌ترین محصولاتی که کشت نشایی در آن‌ها توسعه خوبی داشته گوجه‌فرنگی، سایر سبزی‌ها ، پیاز و هندوانه است.

مدیرکل دفتر امور سبزی‌ها و گیاهان جالیزی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص برنامه توسعه کشت نشایی برای سال آینده زراعی گفت: با توجه به برگزاری متعدد کلاس‌های آموزشی برای کشاورزان و کارشناسان در سال‌های گذشته و بیان مزایای انجام کشت نشایی ازجمله صرفه‌جویی در مصرف آب و بذر، مدیریت زمان کشت، یکنواختی مزارع و ... در حال حاضر کشت محصولات به‌صورت نشایی در بین کشاورزان رایج و در حال پیگیری و اجرا است.

اصغری افزود: اکنون در بیشتر استان‌های کشور گلخانه‌های تولید نشاء فعال بوده و کشاورزان به‌راحتی به آن دسترسی دارند. ضمن اینکه با در اختیار قرار گرفتن دانش تولید نشاء بسیاری از بهره‌برداران اقدام به تولید آن برای مصرف در مزارع خود می‌کنند.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید