رئیس سازمان منابع طبیعی

مأموریت مرکز بین‌المللی مدیریت جامع آبخیز در قلب بحران‌های خاورمیانه/چشم‌انداز آینده باید بلندپروازانه‌تر باشد

مأموریت مرکز بین‌المللی مدیریت جامع آبخیز در قلب بحران‌های خاورمیانه/چشم‌انداز آینده باید بلندپروازانه‌تر باشد

تهران- ایانا- معاون وزیر و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: مرکز بین‌المللی مدیریت جامع حوزه آبخیز و منابع زیستی در مناطق خشک و نیمه‌خشک باید پلی میان آرمان‌های جهانی یونسکو و اقدامات عملی در سطح ملی و منطقه‌ای باشد.

رضا افلاطونی،  در دومین جلسه شورای حکام مرکز بین‌المللی مدیریت جامع حوزه آبخیز و منابع زیستی در مناطق خشک و نیمه‌خشک که روز دوشنبه- ۱۷ شهریورماه- با حضور مقامات وزارت جهاد کشاورزی، وزارت امور خارجه و سفرای بیش از ۱۰ کشور خارجی برگزار شد، تأکید کرد: چالش‌های زیست‌محیطی امروز جهان مرز نمی‌شناسند و هیچ کشوری به تنهایی قادر به حل آن‌ها نیست.

 معاون وزیر و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور خود ضمن قدردانی از حمایت‌های یونسکو و همراهی کشورهای عضو، بیان کرد: حضور نمایندگان کشورهای عضو، آژانس‌های سازمان ملل، نهادهای بین‌المللی و متخصصان برجسته حوزه منابع طبیعی نشان از باور مشترک به قدرت همکاری چندجانبه دارد.

وی با اشاره به چالش‌های پیچیده‌ای همچون گرمایش زمین، تغییرات اقلیمی، کاهش تنوع زیستی، تخریب جنگل‌ها و مراتع، گسترش کانون‌های گرد و غبار، بیابان‌زایی، خشکسالی و تنش‌های گسترده آبی افزود: این چالش‌ها نیازمند برنامه‌ریزی جامع و سازگار با تغییرات جهانی هستند؛ درست در قلب این بحران‌ها، در منطقه خشک و نیمه‌خشک خاورمیانه، مأموریت مرکز بین‌المللی معنا پیدا می‌کند؛ مرکزی که باید پلی میان آرمان‌های جهانی برنامه آب یونسکو و اقدامات عملی در سطح ملی و منطقه‌ای باشد و دانش بومی و تجارب موفق حفاظت از آب و خاک را به مردم منتقل کند.

افلاطونی به دستاوردهای این مرکز در سال‌های نخست فعالیت اشاره کرد و آن‌ها را شامل برگزاری دوره‌های آموزشی و علمی، اجرای پروژه‌های مشترک در راستای مقابله با تخریب سرزمین و سازگاری با تغییرات اقلیمی، ایجاد بانک داده‌ها و سامانه‌های پایش آسیب‌پذیری و تاب‌آوری، مدل‌سازی ارتباط میان اقلیم و احیای اراضی، تبادل دانش بومی و فناوری‌های نوین، جلب حمایت‌های فنی و آموزشی و نیز تقویت انسجام سازمانی دانست.

وی تأکید کرد: این دستاوردها در چارچوب اهداف یونسکو و کنوانسیون‌های بین‌المللی مربوط به مقابله با بیابان‌زایی، تغییر اقلیم، تنوع زیستی و تالاب‌ها شکل گرفته است.

معاون وزیر با بیان اینکه مسیر پیش‌رو همچنان طولانی است، خاطرنشان کرد که چشم‌انداز آینده باید بلندپروازانه‌تر و جامع‌تر باشد؛ بر این اساس، تمرکز بر سه محور تقویت ظرفیت‌سازی از طریق توسعه برنامه‌های آموزشی و کارگاه‌هایی برای ارتقای دانش، مهارت رهبری و نوآوری نسل جدید متخصصان؛ ترویج نوآوری و پژوهش‌های کاربردی به‌منظور تبدیل شدن به قطب تولید دانش مؤثر بر سیاست‌گذاری و حل مسائل حکمرانی منابع طبیعی و آبخیزداری؛ و گسترش مشارکت‌ها از طریق ایجاد اتحادهای استراتژیک با بخش خصوصی، نهادهای علمی و سازمان‌های جامعه مدنی خواهد بود.

افلاطونی خطاب به اعضای شورای حکام با بیان اینکه موفقیت این مرکز تنها در گرو تعهد و مشارکت جمعی همه نهادها و علاقه‌مندان به برنامه‌های فاز نهم یونسکو است، جهت اشتراک ایده‌ها، تجارب و درس‌آموخته‌های خود را از طریق برگزاری نشست‌ها، کارگاه‌ها و همایش‌های منطقه‌ای و جهانی دعوت کرد.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ابراز امیدواری کرد: این نشست، فصل جدیدی از همکاری‌های پربار و تأثیرگذار را رقم بزند که تنها با هم‌افزایی می‌توان میراثی پایدار برای نسل‌های آینده ساخت.

 

خبرنگار: شبنم مسعودی 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید