انتقاد رئیس سازمان عشایر از ابهامات قانونی تردد دام/ کارت تردد حذف شود

انتقاد رئیس سازمان عشایر از ابهامات قانونی تردد دام/ کارت تردد حذف شود

تهران- ایانا- رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به مشکلات اساسی دام عشایر گفت: اتخاذ تصمیمات عاجل از سوی وزارتخانه‌های مربوطه ضروری است.

به گزارش خبرنگار ایانا؛ جهانبخش میرزاوند، در جلسه ستاد هماهنگی امنیت غذایی که روز سه‌شنبه -۱۶ اردیبهشت- برگزار شد، با انتقاد از ابهامات قانونی و آیین‌نامه‌ای در خصوص تردد دام، اظهار داشت: متاسفانه در حال حاضر، دام عشایر توسط نیروی انتظامی روزانه ضبط می‌شود و این مشکل به دلیل عدم شفافیت در قوانین و دستورالعمل‌ها است؛ که حذف کارت تردد دام عشایر است می تواند این معضل را حل کند.

رئیس سازمان امور عشایر ایران به نابرابری‌ها در تخصیص نهاده‌های دامی اشاره کرد و افزود: از ۱۹ میلیون تن نهاده دامی وارد شده به کشور، تنها ۳۰۰ هزار تن به جامعه عشایری رسیده است؛ که این نابرابری باید رفع شود، چرا که تأمین نهاده‌ها برای عشایر به شدت پایین است و این بر تولیدات آنها تأثیر منفی می‌گذارد.

وی همچنین به مشکلات فنی در تأمین و توزیع نهاده‌های دامی اشاره کرد و افزود: ما به شدت با مشکلاتی در تأمین و توزیع نهاده‌ها مواجه‌ هستیم که این مشکلات نیاز به همکاری فوری وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های دولتی دارد.

رئیس سازمان امور عشایر ایران در خصوص واردات گوشت، با بیان اینکه آمار واردات گوشت در حال حاضر نگران‌کننده است؛ گفت: ما می‌توانیم با اصلاحات لازم، کشور را از واردات گوشت سبک بی‌نیاز کنیم، اما این کار نیازمند هماهنگی و برنامه‌ریزی دقیق است.

میرزاوند بر اهمیت حفظ ذخایر ژنتیکی دام عشایر تأکید کرد و افزود: عشایر حافظ ذخیره ژنتیکی بی‌بدیل در کشور هستند و این ظرفیت باید شناسایی و ارزش‌گذاری شده، و از ایجاد اختلاط ژنتیکی در دام عشایر باید جلوگیری شود.

رئیس سازمان امور عشایر ایران بر لزوم تأمین علوفه مورد نیاز دام عشایر، به‌ویژه در مناطق گرمسیری، و ارائه تضمین‌های لازم برای خرید تضمینی تأکید کرد و افزود: دولت باید در این شرایط اضطراری، اقدامات فوری و مؤثری انجام دهد تا مشکلات جامعه عشایری حل شود.

 

خبرنگار: شبنم مسعودی 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید