هر پشت بام یک کارگاه؛

کاهش هزینه تولید میوه و سبزیجات خشک با خشک کن خورشیدی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان گفت: استان خوزستان در طول سال روزهای آفتابی زیادی دارد و تابش خورشید در آن ظرفیت بسیار خوبی برای بهره‌برداری‌های مختلف است. این در حالی است هنوز آنگونه که باید از این انرژی خدادادی در استان استفاده نشده است. یکی از روش‌های استفاده از انرژی خورشیدی، خشک کردن محصولات کشاورزی است.

کاهش هزینه تولید میوه و سبزیجات خشک با خشک کن خورشیدی

جعفر حبیبی اصل در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا بیان کرد: خشک‌کن‌های خورشیدی محصولات را به طور یکنواخت و بهداشتی خشک می‌کنند که مزیت مهمی در صنعت خشک‌کنی به حساب می‌آید. از طرفی قیمت بسیار کمتری نسبت به سیستم‌های خشک کنی مکانیزه که از سوختهای فسیلی استفاده می کنند، دارند.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات استفاده از خشک کن‌های خورشیدی کابینتی را به‌عنوان یک راه‌حل مقرون‌به‌صرفه و کارآمد برای خشک کردن میوه‌ها و سبزیجات در خانه معرفی کرد که این امکان را می‌دهند که در تمام فصول سال، محصولات باکیفیت تولید کنید. 

وی در ادامه با اشاره به مزایای استفاده از خشک کن‌های خورشیدی اظهار داشت:، استفاده از این نوع خشک کن ها علاوه بر کمک به کاهش مصرف انرژی، به بهبود کیفیت خشکبار نیز منجر می‌شود؛ این نوع خشک کن ها  به‌راحتی در هر فضای آفتاب‌گیر مانند حیاط منزل یا پشت‌بام قابل نصب بوده و نیازی به منابع انرژی خارجی مانند برق یا گاز ندارند. 

حبیبی اصل تاکید کرد: در این روش، میوه‌ها و سبزیجات بدون آلودگی و گرد و غبار، که در روش‌های سنتی خشک کردن در هوای آزاد دیده می‌شود، خشک می‌شوند و از آنجا که این دستگاه از انرژی خورشیدی استفاده می‌کند، هزینه‌های جاری آن بسیار کم است، و همین امر آن را به گزینه‌ای ایده‌آل برای استفاده خانگی تبدیل کرده است.

عضو هیئت علمی مرکز، یکی دیگر از مزایای این دستگاه را ایجاد فرصتی برای کسب درآمد خانگی دانست و تصریح کرد:  می توان با استفاده از این خشک کن‌ها محصولات خشک شده باکیفیتی تولید کرد. این تکنولوژی ساده و مقرون‌به‌صرفه، بهترین گزینه برای افرادی است که به دنبال راه‌های پایدار و دوستدار محیط‌زیست برای خشک کردن مواد غذایی در منزل خود هستند.

گفتنی است یک نمونه خانگی خشک‌کن خورشیدی توسط عضو هیئت علمی مرکز ساخته و مورد ارزیابی قرار گرفت. این دستگاه به‌طور ویژه برای استفاده در منازل طراحی شده تا افراد بتوانند بدون نیاز به فناوری‌های پیچیده و پرهزینه، به تولید مواد غذایی سالم و طبیعی بپردازند.

 

خبرنگار: شیما علایی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید