افزایش سودآوری مزرعه و صنعت، با بهره گیری از ارقام آویشن بومی

رئیس بخش تحقیقات گیاهان دارویی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع، از معرفی دو رقم آویشن بومی با عملکرد بالا توسط این موسسه خبر داد.

افزایش سودآوری مزرعه و صنعت، با بهره گیری از ارقام آویشن بومی

ابراهیم شریفی عاشورآبادی در گفت و گو با خبرنگار ایانا با اعلام این خبر افزود: خالص سازی و معرفی این دو رقم آویشن بومی کشورمان، که تحت عنوان ارقام رایحه و شمیم شناخته می شوند، در نتیجه تحقیقات ۱۷ ساله متخصصین این موسسه محقق شده است.

وی با تاکید بر این که این ارقام عملکردی به مراتب بالاتر از رقم آویشن باغی که در این تحقیقات به عنوان شاهد در نظر گرفته شد دارند گفت: با توجه به مقاومت بالای این ارقام و سازگاری آنها با اقلیم کشور، به راحتی قابلیت جایگزینی با کشت رقم وارداتی آویشن باغی را دارا بوده، و در صورت استخراج اسانس این دو رقم آویشن، در کنار امکان صرفه جویی ارزی ماده موثره بیشتری را در اختیار شرکت های داروسازی و آرایشی و بهداشتی قرار خواهند داد.

شریفی توضیح داد: رقم رایحه نسبت به آویشن باغی ۱۱ درصد افزایش عملکرد سرشاخه، ۶۲ درصد افزایش بازده اسانس، ۷۷ درصد افزایش عملکرد اسانس، ۲۶ درصد افزایش و ۱۵۰ درصد افزایش عملکرد تیمول را محقق کرده است.

وی افزود: رقم شمیم نیز در مقایسه با آویشن باغی، با وجود این که تفاوت معنی داری در عملکرد سرشاخه از خود نشان نداده است، ۷۵ درصد افزایش بازده اسانس، ۶۸ درصد عملکرد اسانس، ۲۴ درصد افزایش و ۱۳۰ درصد افزایش عملکرد تیمول را محقق کرده است.

رئیس بخش تحقیقات گیاهان دارویی با اشاره به این که در بررسی اقتصادی، کشت آویشن در مقایسه با کشت برخی گیاهان مرسوم مانند گندم، جو، یونجه و ذرت علوفه ای در ۷۰ درصد مناطق کشور داری مزیت نسبی است ادامه داد: این گیاه گزینه بسیار مناسبی برای احیای مراتع، و کشت در دیم زار های کم بازده است و در آمد خالصی بیشتر از گیاهان زراعی در زمین های کم بازده حاصل می کند.

وی افزود: به غیر از سال اول، هزینه داشت و برداشت مزرعه نسبت به درآمد حدود ۲۰ درصد است و با یکبار کشت می توان تا چهار سال نسبت به برداشت محصول اقدام نمود. 

 

 

خبرنگار: شبنم‌ مسعودی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید