فعال حوزه تولید خورام دام و طیور:
با دادهکاوی میتوان خوراک دام را لحظهای تنظیم کرد
فعال صنعت خوراک دام و طیور، تأکید کرد که استفاده از هوش مصنوعی میتواند تحولی بزرگ در تغذیه و بهرهوری دام ایجاد کند، اما ایران هنوز در این زمینه بهصورت سنتی عمل میکند. او خواستار فرهنگسازی و حمایت از جوانان متخصص برای بومیسازی فناوریهای هوشمند در دامداری شد.
تهران-ایانا-یکی از فعالان حوزه تولید خوراک دام و طیور، با تأکید بر ضرورت فرهنگسازی و بهکارگیری فناوریهای نوین در این صنعت گفت: «هوش مصنوعی میتواند به افزایش بهرهوری، بهینهسازی مصرف خوراک و ارتقای کیفیت و سلامت دامها کمک کند، اما هنوز در کشور ما استفاده از آن در مراحل ابتدایی است.»
علی قهرمانی، در پنل تخصصی با عنوان «نقش فناوریهای نوین در جهش تولید خوراک دام و طیور» درباره نوآوری در طراحی تجهیزات تغذیه دام و طیور اظهار کرد: «پیش از هر چیز، نیاز داریم در کشور فرهنگ استفاده از فناوریهای نو از جمله هوش مصنوعی را ایجاد کنیم. ما مردمی هستیم که گاهی فناوری را وارد میکنیم، اما آن را متناسب با زیرساختها و نیاز خود بومیسازی نمیکنیم.»
او با اشاره به تجربه کشورهای پیشرفته در بهکارگیری فناوریهای هوشمند در دامداری افزود: «حدود ده سال پیش در یکی از مجموعههای اروپایی دیدم که با استفاده از رباتهای هوشمند، تغذیه حیوانات را بر اساس نیاز واقعی هر دام تنظیم میکردند. در حالی که ما هنوز در بسیاری از بخشها بهصورت سنتی کار میکنیم.»
قهرمانی با تأکید بر ظرفیت بالای نیروی انسانی در کشور گفت: «ایران پر از جوانان باهوشی است که توانایی طراحی و اجرای سیستمهای هوشمند در صنعت دام و طیور را دارند. حتی اکنون گروههایی از جوانان ۲۰ تا ۳۰ ساله در حال توسعه ابزارهایی هستند که میتوانند دادههای دقیق از تولید، پروتئین و چربی شیر، یا میزان مصرف خوراک دام را در لحظه تحلیل کنند.»
او افزود: «امروز با استفاده از سنسورها و دوربینهای هوشمند میتوان میزان نیاز دام، شرایط محیطی و کیفیت خوراک را بهصورت دقیق اندازهگیری کرد. این فناوریها کمک میکنند تا هم بازدهی تولید افزایش یابد و هم از هدررفت منابع جلوگیری شود.»
قهرمانی با اشاره به لزوم همکاریهای بینالمللی خاطرنشان کرد: «برای رشد واقعی در این حوزه، باید از تجربیات و فناوریهای کشورهای پیشرو بهره ببریم و در عین حال با تکیه بر دانش بومی، مسیر توسعه صنعت خوراک دام را در داخل کشور هموار کنیم.»
خبرنگار، صبا طاهری
دیدگاه تان را بنویسید