گندم ضامن استقلال و امنیت غذایی کشور است / نظام یارانهای اصلاح شود
تهران- ایانا- بنیاد ملی گندمکاران کشور گفت: «گندم» را ضامن استقلال و امنیت غذایی کشور دانست و گفت: بهمنظور ارتقای کیفیت نان و کاهش ضایعات در زنجیره گندم، آرد و نان نظام یارانهای باید اصلاح شود.

به گزارش خبرنگار ایانا، علیقلی ایمانی در اولین همایش روز ملی گندم و نان که روز یکشنبه- 31 فروردین ماه- با حضور جمعی از فعالان حوزه گندم و نان برگزار شد، با تأکید بر اهمیت استراتژیک گندم، خواستار بازنگری در سیاستهای حمایتی، توجه به زنجیره تولید و پرداخت مستقیم یارانه نان به مصرفکنندگان شد.
ایمانی صنعت آرد و نان، گندم را فراتر از یک محصول غذایی و عاملی تعیینکننده در استقلال اقتصادی کشور دانست و با اشاره به تجربه بحرانهای جهانی همچون جنگ اوکراین، بر لزوم تقویت تولید داخلی تأکید کرد.
وی خواستار اصلاح نظام یارانهای بهمنظور ارتقای کیفیت نان و کاهش ضایعات در زنجیره گندم، آرد و نان شد و بر لزوم همافزایی نهادهای مسئول برای حفظ امنیت غذایی و تحقق خودکفایی تأکید کرد.
توجه ویژه به محصول راهبردی گندم
عطاءالله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور نیز در این همایش به بیان دغدغهها و مشکلات عدیده کشاورزان و تولیدکنندگان گندم پرداخت.
وی با اشاره به اهمیت تاریخی و فرهنگی گندم در ایران، خواستار توجه ویژه به این محصول راهبردی و حمایت همهجانبه از تولیدکنندگان آن شد.
این مسئول صنفی ضمن اشاره به اهمیت و قداست نان نزد ایرانیان، بیان داشت: به خاطر دارم که پیش از این روی سکههای پنج ریالی و ده ریالی نوشته شده بود:«کسی که گندم میکارد، راستی میافشاند.»
هاشمی ادامه داد: گندمکاران به عنوان تولیدکننده اصلی امنیت و اقتدار غذایی کشور را تأمین میکنند، اما مسئولیت اصلی دست چند وزارتخانه است. در قیمتگذاری، سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد باید توجه کنند؛ من خودم عضو شورای قیمتگذاری محصولات اساسی کشاورزی هستم و آنجا رأی اکثریت داریم.
هاشمی با بیان اینکه قیمت ۲۰۵۰۰ تومان قابل قبول نیست گفت: در کشوری که تورم بالای ۶۰ درصد است، افزایش ۱۷ درصدی قیمت گندم منطقی نیست. تورم پی از زمانی که این قیمت (۲۰۵۰۰ تومان) اعلام شد، افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه در رابطه با پرداخت پول گندم، میدانم که شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران تقصیر چندانی ندارد، در قانون آمده است پول کشاورز باید حداکثر در ۴۸ ساعت پرداخت شود. یا اگر نتوانستند، باید بر اساس نرخ اعلامی بانک مرکزی جریمه پرداخت کنند ولی این امر تا کنون اجرایی نشده است.
رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور گفت: اگر کشاورز تولید نکند، اقتدار ملی و امنیت غذایی دچار خدشه شده و خواستار ورود سازمان تعزیرات حکومتی به مساله شد.
وی با تأکید بر لزوم حمایت همهجانبه از تولیدکنندگان گندم و رفع موانع پیش روی آنان، خواستار توجه ویژه دولت و مجلس به این بخش حیاتی از اقتصاد کشور شد.
هاشمی ابراز امیدواری کرد که با همافزایی و همکاری تمامی ذینفعان، شاهد رونق و شکوفایی هرچه بیشتر صنعت گندم و نان در کشور باشیم.
خبرنگار: فرناز فتحی
عکاس: مجتبی گودرزیکیا
دیدگاه تان را بنویسید