از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون؛

ارزآوری 628 میلیون دلاری صادرات انواع آبزیان

براساس آمار رسمی، از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون صادرات انواع آبزیان ایران، ارزآوری 628 میلیون دلاری داشته است.

ارزآوری 628 میلیون دلاری صادرات انواع آبزیان

به گزارش خبرنگار ایانا، طبق آمار گمرک ایران طی دو سال و نیم گذشته 319 هزار تن صادرات انواع آبزیان به ارزش628 میلیون دلار به کشورهای مختلف جهان داشته است که این آمار حکایت از ظرفیت بالای کشور در زمینه صادرات محصولات شیلات و آبزیان دارد.

بر اساس آمار صادرات انواع آبزیان در 6 ماهه نخست1402، 61 هزار تن به ارزش 131 میلیون دلار، سال 1401 نیز 134 هزار تن به ارزش 301 میلیون دلار و همچنین در سال 1400، به میزان 124 هزار تن به ارزش 197 میلیون دلار بوده است که این اعداد، نشان دهنده رشد روز افزون صادرات آبزیان هستند که فرصت بسیار مناسبی برای سرمایه گذاری در زمینه صادرات نیز به شمار می‌رود.

فرصت بی‌نظیر سرمایه‌گذاری در شیلات

محمدعلی نیکبخت وزیر جهادکشاورزی در شهریور ماه  سال جاری در گفت‌وگو با رسانه‌ها گفت: سرمایه‌گذاری در شیلات، صید و صیادی و آبزی‌پروری، ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در کنار آبخیزداری و آبخوان‌داری سه اولویت مدیریت کلان کشاورزی کشور را تشکیل می‌دهد.

نیکبخت بیان کرد: بر اساس اسناد بالادستی و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری، تامین و تدارک غذای ۸۵ میلیون ایرانی بر عهده کشاورز و تولیدکننده داخلی است.

وی در ادامه افزود: برای ادای این وظیفه باید نگاه کل حاکمیت از دولت تا مجلس و دستگاه قضا، معطوف به بخش کشاورزی و اولویت یک آن، یعنی تامین غذا و معیشت مردم باشد و لازم است در بودجه سال ۱۴۰۳ شرایط به نفع کار تولید و تامین غذا تغییر کند.

نیکبخت سرمایه‌گذاری در شیلات را اولویت نخست این دوره از مدیریت خود عنوان کرد و گفت: فرصت بی‌نظیر در این حوزه وجود دارد که آن را از سایر فرصت‌های اقتصادی متمایز ساخته است.

رشد سالانه 4 درصد شیلات در کشور

کشور شرایط مناسبی در خصوص پروش آبزیان دارد زیرا به آبهای آزاد و دریا دسترسی دارد و هم می‌تواند آبزیان آب شیرین و آبزیان دریای شور را پرورش دهد، به همین دلیل صادرات شیلات روز به روز در حال افزایش است. این در حالی است که سالیانه میزان صید آبزیان در دنیا در حال کاهش نیم درصدی است و رشد 4 درصدی پرورش شیلات در ایران ظرفیت مناسبی برای ارزآوری و همچنین بالا بردن سهم از بازارهای جهانی را دارد.

سود صادرات شیلات

صادرات شیلات تجارتی پرسود و پر رونق به شمار می‌رود. این موضوع دلایل مختلفی دارد؛ از کیفیت بالای محصولات دریایی ایرانی تا برنامه‌های ایران برای افزایش صید و تولید شیلات، صنایع شیلاتی ایران دارای 12 هزار شناور مختلف است که سالیانه 700 هزار تن صید را از طریق دریا انجام می‌دهند.

همچنین سالیانه 560 هزار تن محصولات شیلاتی در ایران پرورش می‌یابند که این مسئله، رونق صادرات شیلات را در کشور نشان می‌دهد و اگر بازرگانان ایرانی سرمایه گذاری‌های بیشتری در این قسمت انجام داده و کشورهای مناسبی را برای بازار شیلات شناسایی کنند، صادرات این محصول می‌تواند سود بسیار قابل توجهی را برایشان به دنبال دارد.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید