عضو هیئتعلمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خوزستان مطرح کرد:
اهمیت مدیریت زهکشی در اراضی شور خوزستان

خوزستان- ایانا- عضو هیئتعلمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خوزستان با اشاره به نقش زهکشی در بهبود کیفیت اراضی کشاورزی، تأکید کرد: در طراحی شبکههای زهکشی طرح ۵۵۰ هزارهکتاری، کنترل شوری و سطح ایستابی بهدرستی لحاظ نشده است.
محیالدین گوشه، عضو هیئتعلمی این مرکز، در وبینار تخصصی «اصول زهکشی در شرایط آبیاری نوین» با اشاره به تفاوتهای اساسی سیستمهای زهکشی در مناطق مختلف، تأکید کرد: درحالیکه در اکثر نقاط جهان و حتی مناطق مرکزی و شمالی ایران، زهکشی صرفاً با هدف جمعآوری آب مازاد آبیاری طراحی میشود، در خوزستان بهویژه در مناطق مرکزی و جنوبی استان، ما با چالش دوگانه کنترل سطح ایستابی شور و کمعمق و همچنین مدیریت شوری خاک مواجه هستیم که این امر، زهکشی را به مسئلهای حیاتی و پیچیدهتر تبدیل کرده است.
وی افزود: در این مناطق، زهکشی باید ترکیبی از زهکشهای روباز و زیرزمینی باشد تا هم آب مازاد جمعآوری شود و هم از شوری خاک جلوگیری شود. با تأسف باید گفت در طراحی و اجرایی طرح ۵۵۰ هزارهکتاری، این ملاحظات فنی و شرایط ویژه اقلیمی استان به اندازه کافی موردتوجه قرار نگرفته است.
عضو هیئتعلمی مرکز تحقیقات هشدار داد که عدم کنترل شوری و سطح ایستابی میتواند به کاهش بهرهوری خاک، افزایش شوری و در نهایت، خسارت به کشاورزی پایدار منجر شود.
دیدگاه تان را بنویسید