عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان:

افزایش عملکرد کنجد در گرو استفاده صحیح از کودهای پایه و نیتروژنی است

افزایش عملکرد کنجد در گرو استفاده صحیح از کودهای پایه و نیتروژنی است

خوزستان- ایانا- عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خوزستان با تأکید بر اهمیت تغذیه علمی در کشت کنجد، گفت: استفاده صحیح از کودهای پایه و مدیریت مناسب مصرف کودهای نیتروژنی در مراحل مختلف رشد، نقش تعیین‌کننده‌ای در افزایش عملکرد این محصول دارد.

علیرضا جعفرنژادی،  از برگزاری «روز انتقال یافته‌های تغذیه کنجد» در منطقه الهائی خوزستان خبر داد و گفت: این برنامه با هدف ترویج کشت کنجد به‌عنوان یک محصول راهبردی در خودکفایی روغن کشور و ارائه راهکارهای علمی برای افزایش بهره‌وری ارائه شد.

عضو هیأت علمی بخش خاک و آب مرکز تحقیقات، با اشاره به اهمیت کشت کنجد به‌عنوان یک دانه روغنی با زنجیره ارزش کامل از تولید دانه تا روغن و فرآورده‌های مختلف، افزود: کنجد به دلیل سازگاری با شرایط خشکسالی و نیاز آبی کم، می‌تواند جایگزین مناسبی برای محصولات پرآب‌بر باشد و نقش مهمی در خودکفایی روغن کشور ایفا کند.

 شرایط خاک و مدیریت تغذیه کنجد

وی با اشاره به اهمیت کیفیت خاک در کشت کنجد، بر لزوم حفظ بقایای گیاهی، جلوگیری از شورشدن خاک و حفظ عناصر غذایی به‌ویژه ریز مغذی‌ها تأکید کرد.

عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات تصریح کرد: رعایت الگوی کشت و پرهیز از کشت کنجد پس از دانه‌های روغنی مانند کلزا، همچنین انجام آزمون خاک و مصرف دقیق کودها بر اساس نتایج آزمایشگاهی، از عوامل کلیدی در افزایش عملکرد این محصول است.

 توصیه‌های کودی برای کشت بهینه کنجد

عضو هیأت علمی بخش تحقیقات خاک و آب خوزستان با اشاره به برنامه تغذیه‌ای کنجد، استفاده از کودهای گوگردی و روی را پیش از کشت همراه با کودهای پایه فسفره و پتاسه ضروری دانست و توصیه کرد: کودهای نیتروژنه باید به‌صورت تقسیط شده و در چهار مرحله رشد گیاه شامل ۱۰ درصد هنگام کاشت، ۲۰ درصد در مرحله ۲ تا ۳برگی، ۴۵ درصد هنگام انشعاب شاخه‌ها و ۲۵ درصد پیش از گلدهی مصرف شوند.

وی همچنین کاربرد کودهای کلسیمی در مرحله تشکیل کپسول را برای جلوگیری از ریزش دانه و استفاده از کودهای گوگردی مایع و محرک‌های رشد همراه با تقسیط کود نیتروژنی را توصیه کرد.

 کنجد؛ گزینه‌ای اقتصادی در شرایط خشکسالی

جعفرنژادی با اشاره به مزیت اقتصادی کنجد و سازگاری آن با شرایط کم‌آبی، خاطرنشان کرد: با رعایت توصیه‌های فنی، کنجد می‌تواند عملکرد مطلوبی داشته و جایگزین مناسبی برای محصولات پرآب‌بر باشد.

شایان‌ذکر است، این برنامه با حضور کشاورزان، کارشناسان بخش کشاورزی در تاریخ هفدهم تیر برگزار شد و انتظار می‌رود دستاوردهای آن زمینه‌ساز توسعه کشت کنجد در استان خوزستان شود.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید