تولید۳ تن زعفران در استان آذربایجان شرقی
آذربایجان شرقی-ایانا- مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی از تولید۳ تن زعفران در استان آذربایجان شرقی در سال 1404 خبر داد.
مسعود جعفرنژاد در حاشیه بازدید از مزارع کشت زعفران در شهر بناب جدید شهرستان مرند، گفت: سطح زیر کشت زعفران در این استان در سال جاری به بیش از ۴48 هکتار افزایش یافته و پیش بینی می شود که تولید آن با توجه به خشکسالی های اخیر حدود ۳ تن باشد.
وی با بیان اینکه متوسط عملکرد محصول زعفران در واحد سطح در استان ۷ کیلوگرم در هکتار است ادامه داد: شهرستانهای مرند، میانه، اهر و آذرشهر بیشترین سطح زیر کشت زعفران را دارند شهرستان مرند با ۲63 هکتار سطح زیرکشت و تولید یک هزار و ۹۰۰ کیلوگرم زعفران، رتبه اول را در استان به خود اختصاص داده است .
وی همچنین به قیمتهای کنونی زعفران اشاره کرد و گفت: قیمت گل تر زعفران بین 1.800 میلیون تا 2.200 میلیون تومان و قیمت عمده هر کیلو زعفران خشک نیز ۱7۰ تا 220 میلیون تومان تخمین زده می شود.
جعفرنژاد در ادامه به وضعیت زعفران در کشور اشاره کرد و گفت: سطح زیر کشت زعفران در کل کشور به ۱۲۷ هزار هکتار می رسد و استان آذربایجان شرقی با ۰.۳ درصد از سطح زیر کشت کل کشور، رتبه دوازدهم را در این زمینه دارد.
وی در پایان افزود: پیازهای مورد نیاز برای توسعه زعفران در استان، از استانهای خراسان و شهر بناب مرند تأمین می شود و میزان مصرف پیازچه زعفران نیز ۷ تا ۱۰ تن در هکتار است و قیمت یک کیلو پیازچه زعفران امسال بطور متوسط 120هزار تومان شد که هزینه تامین پیازچه زعفران در هر هکتار به طور متوسط به 840 میلیون تومان رسید که نیاز به حمایت از تولید کنندگان می باشد. همچنین نیاز آبی زعفران حدود ۲ هزار تا ۲ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در هکتار است که آبیاری آن معمولاً در فصل پاییز و زمستان انجام می شود، زمانی که سایر محصولات باغی و زراعی نیاز به آبیاری ندارند.
دیدگاه تان را بنویسید