تولید سالانه ۵۱۳۰ تن گوشت توسط عشایر آذربایجان شرقی

آذربایجان شرقی-ایانا-مدیر کل امور عشایر استان آذربایجان شرقی گفت: نیازسنجی های مربوط به عشایر در حوزه زیر بنایی و عمرانی شناسایی شده و معین شده است تا انتهای شهریور 1404 با بودجه 90 میلیارد تومان به اتمام برسد.

تولید سالانه ۵۱۳۰ تن گوشت توسط عشایر آذربایجان شرقی

علی سبزیچی در جلسه شورای عشایراستان گفت: طبق آخرین سرشماری انجام شده در سال 1400 هشت هزار و40 خانوار در فصل قشلاق و 14 هزار و 212 خانوار در فصل ییلاق در استان وجود دارد؛ که این عشایر متشکل از دو ایل بزرگ قره داغ، شاهسون و 9 طایفه به صورت مستقل است همچنین 23 هزار نفر عشایر مهمان از استان های اردیبل ، آذربایجان غربی و زنجان در استان زندگی می کنند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی یکی از استان های مهم و قابل توجه در زمینه عشایر است اذعان کرد: حدود یک درصد جمعیت استان در فصل قشلاق و 1.4 درصد جمعیت استان در فصل ییلاق را عشایر تشکیل می دهند که این جمعیت  3 درصد عشایر قشلاقی و 5 درصد عشایر ییلاقی کل کشور است.

مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی با بیان اینکه توانمندی های زیادی در جامعه عشایری استان وجود دارد افزود: فرهنگ غنی ، سوابق درخشان سیاسی و اجتماعی، جاذبه های گردشگری ، عرضه سالانه 285 هزار دام به بازار مصرف استان، تولید حدود 16 هزار مترمربع ورنی و فرش و قالی و در اختیار داشتن حدود یک میلیون هکتار از مراتع از توانمندیهای عشایر استان است. همچنین در این راستا سالانه پنج هزار و310 تن گوشت، 34 هزار و 100 تن شیر و یک هزار و 600 تن پشم توسط عشایر استان استان تولید می شود.

سبزیچی با اشاره به اینکه خدمات اداره کل امور عشایر در دو حوزه خدمات زیربنایی- عمرانی و اقدامات آموزشی- فرهنگی انجام می پذیرد گفت: کل نیازسنجی های مربوط به عشایر  در حوزه زیر بنایی و عمرانی شناسایی شده و معین شده است تا انتهای شهریور  1404 با بودجه 90 میلیارد تومان به اتمام برسد. همچنین حمایت از زنجیره گوشت قرمز، مطالعات در خصوص ایجاد میدان عرضه دام زنده در کلانشهر تبریز، ارائه خدمات آموزشی ترویجی و حمایت از ترویج انرژی های نو از اهم اقدامات آموزشی و ترویجی بوده است.

وی گفت: از پروژه های شاخص اداره کل امور عشایر در سنوات گذشته می توان اجرای پروژه سد مخزنی ارسباران کلیبر، پروژه پمپاژ قلی بیگلو و حیدر کانلو خداآفرین، کانون جمیعتی سلین کلیبر، سد چل قشلاقی اهر و سد مخزنی مغار اهر نام برد.

مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی با بیان اینکه  به اجرای ماده پنج آیین نامه ساماندهی عشایر کم توجهی می شود اذعان کرد: طبق این آیین نامه دستگاه های اجرایی موظف هستند بخشی از اعتبار مصوب خود را در مناطق عشایری هزینه کنند که متاسفانه بیشتر دستگاه های اجرایی به این موضوع توجهی نمی کنند.

سبزیچی ادامه داد: عدم وجود صنایع تبدیلی و تکمیلی کافی، توجه نداشتن به بخش صنعت و خدمات،  حضور نداشتن سرمایه گذار بخش خصوصی، نبود آنتن دهی تلفن همراه به خصوص در مناطق ییلاقی استان و عدم وجود خانه های بهداشت خصوصاً در مناطق ییلاقی از مهم ترین مشکلات و مسایل مربوط به عشایر است.

وی افزود: دستورالعمل احداث خانه های بهداشت توسط وزارت بهداشت تهیه شده است اما در استان ما این نیازسنجی صفر اعلام شده است که اگر این موضوع توسط دانشگاه های علوم پزشکی استان اعلام نیاز می شد بودجه و کادر لازم توسط وزارت بهداشت تامین می شد.

 

خبرنگار: مهسا رمضانی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید