تولید جوجه بوقلمون، گامی مؤثر در تقویت اقتصاد منطقه

رئیس بخش تحقیقات علوم دامی، تولید جوجه بوقلمون در ایستگاه تحقیقاتی بوقلمون کشور را گامی مؤثر در تقویت اقتصاد منطقه دانست.

 تولید جوجه بوقلمون، گامی مؤثر در تقویت اقتصاد منطقه

فرهاد پرنیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، گفت: طرح توسعه تولید جوجه بوقلمون در ایستگاه تحقیقاتی بوقلمون کشور، به‌ عنوان تنها ایستگاه تحقیقاتی در حوزه بوقلمون، می‌تواند تأثیرات مثبت قابل‌توجهی بر اقتصاد منطقه داشته باشد. این طرح با هدف افزایش تولید و بهبود کیفیت محصولات دامی، به‌ویژه در زمینه پرورش بوقلمون، راه‌اندازی شده است.

رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی بیان کرد: افزایش جمعیت و کمبود آب در کشت علوفه ارزان ‌قیمت برای تولید گوشت قرمز از یک طرف و ایجاد تنوع در منابع پروتئینی جدید صنعتی از طرف دیگر، موجب شده تا به گوشت بوقلمون به ‌عنوان یک منبع پروتئینی بالا و کلسترول پایین و غنی از املاح معدنی و اسیدآمینه، در آینده‌ای نزدیک توجه ویژه‌ای شود و پرورش آن از جایگاه مناسبی در میان سایر دام و طیور برخوردار شود.

وی با بیان اینکه میزان چربی موجود در گوشت بوقلمون از سایر گوشت‌ها همچون گوشت مرغ و گوشت گاو کمتر است ادامه داد: یکی از بزرگترین مزایای استفاده از گوشت بوقلمون این است که این ماده غذایی با توجه به پروتئین بالایی که دارد، برای تأمین رژیم غذایی بر پایه پروتئین گزینه مناسبی است و پروتئین موجود در آن به حفظ توده عضلانی در بدن انسان کمک شایانی می‌کند.

پرنیان بیان کرد: کارشناسان اقتصادی بر این باورند که تولید جوجه بوقلمون می‌تواند به ایجاد اشتغال و افزایش درآمد خانواده‌ها در منطقه کمک کند. با توجه به نیاز روزافزون بازار به محصولات پروتئینی، این طرح می‌تواند به تأمین نیازهای محلی و کاهش وابستگی به واردات کمک کند.

رئیس بخش تحقیقات علوم دامی کشور گفت: برنامه‌ریزی برای توسعه تولید جوجه بوقلمون در این مرکز تحقیقاتی می‌تواند گشایشی در تضمین امنیت غذایی در صنعت دامپروری ایجاد کند و بهبود شرایط اقتصادی و افزایش سطح معیشت مردم منطقه را به ارمغان آورد.

وی افزود: با توجه به استقرار ایستگاه در نوار مرزی و منطقه آزاد، سرمایه‌گذاری در توسعه این بخش از تولید گوشت بوقلمون با توسعه فناوری‌های نوین در پرورش دام و بهبود روش‌های تولید، نه‌تنها می‌تواند به افزایش کیفیت محصولات دامی کمک کند، بلکه می‌تواند به افزایش رقابت‌پذیری تولیدکنندگان محلی در بازارهای داخلی و خارجی منجر شود.

پرنیان گفت: ایستگاه تحقیقاتی بوقلمون کشور با هدف ترویج و توسعه روش‌های نوین در پرورش بوقلمون، همواره در تلاش است تا با ارائه آموزش‌های لازم به بهره‌برداران و کشاورزان منطقه، به بهبود راندمان تولید و افزایش بهره‌وری در این حوزه کمک کند.

رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز گفت: این ایستگاه با هدف حمایت از تولیدات داخلی و تقویت اقتصاد منطقه، به دنبال ارتقای سطح آگاهی و نفوذ دانش فنی در زمینه پرورش بوقلمون است.

گفتنی است، ایستگاه تحقیقاتی بوقلمون واقع در تاتار شهرستان خداآفرین آذربایجان شرقی، در وسعت 116 هکتاری، تنها مرکز تخصصی تحقیقات بوقلمون در کشور به‌شمار می‌آید و جهت ایجاد اشتغال با ترویج یافته‌های تحقیقاتی برای متقاضایان تولید این محصول در کشور و استان، به‌ویژه درقالب طرح توسعه بخش کشاورزی از قابلیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است.

گوشت بوقلمون از لحاظ پروتئین با گوشت‌های قرمز و از لحاظ دارا بودن میزان آهن با گوشت گوساله برابری کرده و با توجه به این موضوع که قیمت گوشت بوقلمون نسبت به گوشت قرمز بسیار پایین‌تر است می‌تواند جایگزین مناسبی برای گوشت قرمز در رژیم غذایی خانوارها باشد.

گوشت بوقلمون به ‌دلیل دارا بودن بافت ویژه، هنگام طبخ حجم خود را از دست نداده و به جهت داشتن پروتئین بالا، حداقل چربی اشباع‌شده، کمترین سطح کلسترول و عدم دارا بودن چربی میان‌بافتی در مقایسه با گوشت قرمز، از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و منبع خوبی از ویتامین‌های A، B1، B3، B6، B12 و املاحی چون سلنیوم، منیزیم، مس، آهن، روی، پتاسیم و اسیدآمینه تریپتوفان به‌شمار می‌رود. یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد گوشت بوقلمون نسبت به سایر گوشت‌های سفید، وجود ویتامین‌های E و A و نقش آنها در تقویت سیستم ایمنی آن است که به‌ویژه در فصل سرما، مصرف آن به کودکان و سالمندان توصیه شده است.

 

خبرنگار: مهسا رمضانی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید