معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد:

افزایش کشت دانه‌های روغنی و ذرت برای کاهش وابستگی به واردات نهاده‌های دامی

افزایش کشت دانه‌های روغنی و ذرت برای کاهش وابستگی به واردات نهاده‌های دامی

تهران- ایانا- معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی از برنامه افزایش تولید داخلی نهاده‌های دامی، توسعه روش‌های نوین تأمین مالی و اتصال حلقه‌های زنجیره دام و طیور خبر داد و بیان کرد که کشت دانه‌های روغنی در سال زراعی جاری با هدف تأمین نیاز داخلی، دو برابر ظرفیت سال گذشته خواهد بود.

کدخبر: 138653

به گزارش ایانا، اکبر فتحی در جمع خبرنگاران و در حاشیه افتتاح بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی دام، طیور و صنایع وابسته، با اشاره به چالش تأمین نقدینگی در این صنعت گفت: «برای تأمین منابع مالی موردنیاز زنجیره دام و طیور باید حلقه‌های مختلف آن، از تأمین نهاده و تولید خوراک تا پرورش، کشتار و شبکه عرضه، به یکدیگر متصل شوند.»

او افزود: «با اتصال انتهای زنجیره به ابتدای آن و استفاده از روش‌های نوین تأمین مالی، می‌توان منابع موردنیاز تولیدکنندگان را فراهم کرد. بخشی از این سازوکار هم‌اکنون در حال اجراست و بانک‌های مختلف نیز برای ورود به این حوزه اعلام آمادگی کرده‌اند.»

فتحی با اشاره به استفاده از ظرفیت بانک کشاورزی و تشکل‌های بخش خصوصی برای تأمین مالی تولیدکنندگان اظهار کرد: «در کنار روش‌های نوین تأمین مالی، واحدهای کوچک روستایی و عشایری همچنان از تسهیلات سنتی نیز استفاده می‌کنند.»

 

افزایش بهره‌وری برای کاهش هزینه تولید

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، ارتقای بهره‌وری را یکی از محورهای برنامه این وزارتخانه برای کاهش قیمت تمام‌شده محصولات دام و طیور دانست و گفت: «استفاده از نهاده‌های باکیفیت و خوراک مناسب می‌تواند بهره‌وری تولید را افزایش دهد و هزینه تمام‌شده محصولات را کاهش دهد.»

او همچنین عرضه مستقیم محصولات را از راهکارهای کاهش فاصله میان تولیدکننده و مصرف‌کننده عنوان کرد و افزود: «واحدهای تخصصی وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه اقداماتی را در دستور کار دارند.»

 

برنامه‌ریزی تولید بر اساس نیاز کشور

فتحی با اشاره به برنامه‌ریزی برای تنظیم تولید محصولات دام و طیور، به‌ویژه مرغ، بر اساس نیاز کشور گفت: «معاونت تخصصی در این حوزه، جوجه‌ریزی دوره‌ای را بر همین مبنا برنامه‌ریزی می‌کند و برای ایجاد انعطاف در تولید، حدود ۱۰ درصد تلورانس در نظر گرفته شده است.»

به گفته او، ظرفیت صادرات و ذخیره‌سازی برای مدیریت این میزان مازاد پیش‌بینی شده است. فتحی همچنین وضعیت ذخایر کالاهای اساسی، به‌ویژه مرغ، را مطلوب توصیف کرد و گفت این ذخایر با اتکا به تولید داخل تأمین شده‌اند.

 

افزایش کشت دانه‌های روغنی و ذرت

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، توسعه تولید داخلی نهاده‌های دامی را از دیگر محورهای برنامه این وزارتخانه برشمرد و اظهار کرد: «برای کاهش وابستگی به واردات، باید بخشی از نهاده‌های موردنیاز در داخل کشور تولید شود.»

او توسعه کشاورزی قراردادی میان انجمن‌ها و کارخانه‌های خوراک دام و طیور با کشاورزان تولیدکننده ذرت، کلزا و سویا را یکی از راهکارهای این هدف دانست و افزود: «این روش علاوه بر تأمین بخشی از نهاده‌های موردنیاز، امکان تأمین مالی تولید را نیز فراهم می‌کند.»

فتحی با اشاره به تغییر سیاست‌ها در این حوزه گفت: «در سال زراعی جاری، سطح کشت دانه‌های روغنی که بخشی از تولید آن‌ها در تغذیه دام و طیور مصرف می‌شود، دو برابر ظرفیت سال گذشته خواهد بود. در کشت ذرت نیز افزایش تولید در برنامه قرار دارد.»

 

افزایش تولید محصولات کشاورزی در سال گذشته

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به آمارهای مرکز آمار ایران گفت: :در یک سال گذشته، بخش کشاورزی رشد مثبت داشته و رشد اعلام‌شده ۲ تا ۳ درصدی این بخش، در شرایطی ثبت شده که برخی بخش‌های دیگر اقتصاد با رشد منفی مواجه بوده‌اند.»

او با بیان این‌که افزایش تولید و ارزش افزوده محصولات کشاورزی در این رشد نقش داشته است، تأکید کرد توسعه بهره‌وری، تأمین به‌موقع نهاده‌ها و تقویت تولید داخلی از محورهای مهم پشتیبانی از تولید در زنجیره دام و طیور است.

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید