نماینده مقیم برنامه توسعه سازمان ملل:

فرسایش خاک و تخریب سرزمین، امنیت غذایی و معیشت مردم را تهدید می‌کند

فرسایش خاک و تخریب سرزمین، امنیت غذایی و معیشت مردم را تهدید می‌کند عکس: حامد صفری‌پور-مرکز روابط‌عمومی وزارت جهادکشاورزی

تهران- ایانا- رئیس و نماینده مقیم برنامه توسعه سازمان ملل متحد در ایران با تأکید بر پیوند میان تخریب سرزمین، فرسایش خاک و امنیت غذایی گفت: «از دست رفتن خاک و تخریب منابع طبیعی، علاوه بر تهدید تولید غذا، معیشت جوامع محلی را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد.»

کدخبر: 138551

به گزارش ایانا، لوان بوزادزه در هشتمین کنفرانس ملی حفاظت خاک و آبخیزداری، با اشاره به پیچیدگی چالش‌های محیط‌زیستی ایران، فرسایش خاک، مدیریت آب، جنگل‌زدایی، بیابان‌زایی و آتش‌سوزی‌های طبیعی را مسائل به‌هم‌پیوسته‌ای دانست که مقابله با آن‌ها به رویکردی یکپارچه نیاز دارد.

او با تأکید بر ضرورت شناسایی عوامل اصلی فرسایش خاک و تخریب سرزمین، مدیریت منابع آب و مقابله با فرسایش را از محورهای مهم این تلاش‌ها برشمرد و گفت: «تخریب خاک تنها به از دست رفتن یک منبع طبیعی محدود نمی‌شود، بلکه می‌تواند امنیت غذایی را به خطر بیندازد و در ادامه، معیشت مردم را تحت تأثیر قرار دهد.»

 

پیشگیری از بحران، کم‌هزینه‌تر از واکنش به آن است

نماینده مقیم برنامه توسعه سازمان ملل با اشاره به اهمیت آمادگی و برنامه‌ریزی پیشگیرانه در مدیریت منابع طبیعی، بر ضرورت اقدام پیش از وقوع بحران تأکید کرد. به گفته او، هزینه آماده‌سازی و پیشگیری می‌تواند به‌مراتب کمتر از هزینه مقابله با بحران‌های شکل‌گرفته باشد.

بوزادزه همچنین با اشاره به تخریب جنگل‌ها، به‌ویژه جنگل‌های زاگرس، و افزایش نگرانی‌ها درباره آتش‌سوزی‌های طبیعی، این مسائل را در کنار بیابان‌زایی و فرسایش خاک، ابعاد مرتبط تخریب سرزمین دانست که باید در چارچوبی هماهنگ مدیریت شوند.

 

تجربه همکاری‌های بین‌المللی در حفاظت از منابع طبیعی

او با اشاره به همکاری‌های برنامه توسعه سازمان ملل با سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، از پروژه‌های «ترسیب کربن» و «منارید» (NENARID: Middle East and North Africa Regional Initiative on Land Degradation)، به‌عنوان نمونه‌هایی از همکاری‌های مشترک یاد کرد و بر اهمیت استفاده از تجربه‌های حاصل از این برنامه‌ها تأکید داشت.

نماینده مقیم برنامه توسعه سازمان ملل همچنین به مشارکت ایران در هفدهمین اجلاس کنفرانس اعضای کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی سازمان ملل متحد اشاره کرد و بهره‌گیری از ظرفیت همکاری‌های بین‌المللی را فرصتی برای پیشبرد اولویت‌های ملی در حوزه حفاظت از خاک و مقابله با بیابان‌زایی دانست.

بوزادزه، هشتمین کنفرانس ملی حفاظت خاک و آبخیزداری را فرصتی برای پیوند میان دانش علمی، اقدامات اجرایی دولت و تجربه‌های بین‌المللی ارزیابی کرد و بر ضرورت استفاده از ظرفیت پژوهشگران، دانشگاهیان و نهادهای بین‌المللی برای تقویت همکاری‌ها در زمینه حفاظت از منابع طبیعی تأکید کرد.

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید