کارشناس هواشناسی کشاورزی پیشبینی کرد:
خلیج فارس این هفته طوفانی و مواج است

کارشناس هواشناسی کشاورزی گفت از بعد از ظهر امروز تا آخر هفته خلیج فارس و در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه دریای خزر مواج خواهد بود.
پروین رفیعی در گفت و گو با خبرنگار ایانا در خصوص پیش بینی وضعیت هوا اعلام کرد : در روز دوشنبه در شمال آذربایجان غربی ، شمال آذربایجان شرقی ، برخی نقاط استان های اردبیل ، گیلان و ارتفاعات البرز مرکزی ، افزایش ابر ، بارش پراکنده گاهی رعد و برق و وزش باد رخ می دهد.
وی ادامه داد: همچنین در روز دوشنبه در برخی نقاط استان های کردستان و کرمانشاه نیز افزایش ابر و بارش پراکنده دور از انتظار نیست .
رفیعی بیان کرد : سه شنبه در مناطقی از آذربایجان غربی ، آذربایجان شرقی و اردبیل رگبار و رعد و برق و وزش باد ،گاهی وزش باد شدید پیش بینی می شود.
وی افزود : این شرایط چهارشنبه در شمال غرب ، بخش هایی از غرب ، استان های ساحلی دریای خزر و ارتفاعات و دامنه های جنوبی البرز ادامه خواهد داشت.
رفیعی ادامه داد: 5 شنبه در شمال غرب ، استان های ساحلی دریای خزر ، بخش هایی از شمال شرق و ارتفاعات و دامنه های جنوبی البرز رگبار و رعد و برق و وزش باد ، گاهی وزش باد شدید پیش بینی می شود.
وی گفت:طی روزهای چهارشنبه و پنج شنبه در اردبیل و استان های ساحلی خزر 5 تا 8 درجه کاهش دما انتظار می رود.
رفیعی بیان کرد: لازم به ذکر است از دوشنبه تا چهارشنبه برای مناطقی از غرب ، مرکز و دامنه های جنوبی البرز و پنجشنبه علاوه بر این مناطق در بخش هایی از شمال شرق و شرق در بعضی ساعات وزش باد شدید و در مناطق مساعد خیزش گرد و خاک پیش بینی می شود.
کارشناس هواشناسی کشاورزی در تحلیل وضعیت دما و بارش طی هفته گذشته کشور بیان کرد: میانگین بارندگی کل کشور از ابتدای سال زراعی تا هفته 28 مهرماه سال جاری 6.5 میلیمتر بوده است.
وی افزود: میزان بارش در سال گذشته در این بازه 1.2 میلیمتر بوده، همچنین میانگین بلند مدت کشور در بازه زمانی مذکور 5.1 میلی متر بوده است که بارش سال جاری 27.2 درصد بیشتر از بلند مدت است.
رفیعی خاطرنشان کرد: بیشترین میزان بارش در هفته چهارم متعلق به منطقه لنگرود استان گیلان به میزان 117.8 میلیمتر بوده است و گرمترین منطقه برازجان استان بوشهر به میزان 39.8 درجه سلسیوس و میانگین سردترین منطقه چیتگر استان تهران به میزان 0 درجه سلسیوس بوده است.
پروین رفیعی درباره توصیه های هواشناسی کشاورزی بیان کرد: بهتر است در این هفته از برداشت محصول پنبه در روزهای بارانی و مرطوب اجتناب کنند.
وی ادامه داد: احتمال خسارت به گلخانهها و تاسیسات به علت وزش باد وجود دارد، بهتر است در انجام عملیات محلولپاشی و سمپاشی به دلیل وزش باد احتیاط شود.
رفیعی اضافه کرد: در برداشت محصولات جالیزی، صیفیجات و محصولات باغی و زراعی (سیب، انار، گوجهفرنگی و ...) تسریع شود.
وب گفت: حفاظت، کنترل و بررسی تأسیسات حرارتی سالنهای دامداری و مرغداری در دستور کار دامداران قرار داده شود.
دیدگاه تان را بنویسید