رییس سازمان منابع طبیعی:

آماده همکاری مشترک با دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد هستیم

آماده همکاری مشترک با دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد هستیم

تهران- ایانا- رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در دیدار با سرپرست دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) در ایران، گفت: آمادگی آغاز همکاری ایران با UNDP در چارچوب اهداف و مأموریت‌های سازمان منابع طبیعی وجود دارد.

به گزارش ایانا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، رییس این سازمان با سرپرست دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) در ایران دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

ایران در کمربند خشک و نیمه‌خشک جهان قرار دارد

علی تیموری در این نشست به تشریح وظایف و حوزه‌های مأموریتی سازمان منابع طبیعی پرداخت و محورهای پیشنهادی برای همکاری‌های مشترک با دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد را ارائه داد.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: ایران به‌لحاظ اقلیمی در کمربند خشک و نیمه‌خشک جهان قرار داشته و به‌دلیل پایین بودن سطح بارش‌ها جزو کشورهایی با پوشش اندک جنگل محسوب می‌شود.

 

۱۳۵ میلیون هکتار از اراضی کشور تحت مدیریت منابع طبیعی است

تیموری با اشاره به مساحت ۱۶۴ میلیون هکتاری کشور ایران، اظهار داشت: حدود ۱۳۵ میلیون هکتار از این مساحت جزو عرصه‌های منابع طبیعی است که تحت مدیریت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری قرار دارد.

وی با بیان این‌که ۳۲ میلیون هکتار از اراضی کشور بیابانی است؛ افزود: ۱۵ میلیون هکتار از این اراضی فوق بحرانی و از کانون‌های برداشت گردوغبار به‌شمار می‌رود.

 

اجرای ۲۰ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری در برنامه هفتم توسعه

رییس سازمان منابع طبیعی کشور گفت: در برنامه هفتم توسعه کشور دولت و مجلس تکالیف مهمی برای این سازمان تعیین کرده‌اند که از جمله آن‌ها اجرای عملیات آبخیزداری در سطح ۲۰ میلیون هکتار و کاهش ۲۰ درصدی کانون‌های بحرانی بیابان‌زا در کشور است.

وی تأکید کرد: در اجرای طرح‌ها و پروژه‌ها، مردم و جوامع محلی نقش اصلی را ایفا می‌کنند و منافع آنان با منابع طبیعی پیوند خورده است.

 

طرح کاشت یک میلیارد درخت با مشارکت مردم و دولت

تیموری با اشاره به طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور گفت: این طرح مشارکتی و اجتماعی، با همراهی دولت و مردم و طبق برنامه‌ریزی چهار ساله اجرا خواهد شد.

 

اعلام آمادگی برای همکاری‌های بین‌المللی در حوزه منابع طبیعی

رییس سازمان منابع طبیعی کشور از تجربیات موفق این سازمان در همکاری با نهادهای بین‌المللی مانند «فائو» و «جف» یاد کرد و افزود: در چارچوب اهداف و مأموریت‌های سازمان منابع طبیعی آمادگی آغاز همکاری‌های سازنده‌ با دفتر UNDP را داریم.

 

استفاده از ظرفیت جوامع محلی در پروژه‌های مشترک

در ادامه این دیدار، ایشانی مدانگولا از ایجاد این فرصت در سازمان منابع طبیعی تشکر کرد و ضمن ارائه گزارشی از محورهای همکاری UNDP با نهادهای دولتی ایران، به نمونه‌هایی از پروژه‌های موفق مشترک این نهاد با دستگاه‌های اجرایی اشاره کرد.

سرپرست دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) در ایران گفت: تشکیل صندوق‌های خرد اعتباری در استان‌ها و مناطق محلی می‌تواند نقطه شروعی برای اقدامات بزرگ مشترک باشد.

مدانگولا اظهار داشت: مدیریت منابع طبیعی و تأمین اعتبار آن فرآیندی پیچیده است که متأثر از بوروکراسی و ساختارهای مدیریتی ویژه است.

 

آمادگی برای اجرای پروژه‌های پایلوت در حوزه آبخیزداری و گردوغبار

سرپرست دفتر UNDP در ایران با اشاره به حوزه‌های فعالیت این دفتر از جمله تغییرات اقلیمی، انرژی، آموزش، سلامت، بلایای طبیعی و توسعه نوآوری و کارآفرینی، افزود: می‌توانیم در حوزه‌هایی مانند آبخیزداری و مقابله با طوفان‌های گردوغبار، پروژه‌هایی پایلوت و کوچک‌مقیاس با همکاری مشترک اجرا کنیم و حمایت فنی ارائه دهیم.

مدانگولا با ارائه گزارشی از سفرهای خود به کشورهای نپال، مراکش و الجزایر، تأکید کرد: در این کشورها به‌ویژه نپال، بارش‌ها بسیار بالا است و سیستم‌های جمع‌آوری آب به‌خوبی متمرکز شده‌ و پروژه‌های منابع طبیعی با مشارکت جوامع محلی پیش می‌رود؛ در ایران نیز ظرفیت‌های گسترده‌ای برای مشارکت مردم وجود دارد.

 

کاهش منابع مالی جهانی برای حفاظت از منابع طبیعی

سرپرست دفتر UNDP در ایران با اشاره به کاهش منابع مالی جهانی برای حفاظت از منابع طبیعی، گفت: صندوق‌های اعتباری سیاست‌زده و رقابتی شده‌ و هرچه چابک‌تر عمل کنیم شانس جذب منابع مالی بیشتری خواهیم داشت.

مدانگولا با بیان این‌که با وجود شرایط تحریمی، تلاش می‌کنیم محیط زیست کشور تحت تأثیر قرار نگیرد؛ افزود: موفق شدیم سهمیه مالی ایران در زمینه تغییرات اقلیمی را دریافت کنیم و در حال رایزنی با صندوق‌های بین‌المللی برای کمک به حوزه‌هایی چون آب، خشکسالی، تغییرات اقلیمی، طوفان‌های گردوغبار و بیابان‌زدایی هستیم.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید