رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور:

بیش از ۹۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور برای زراعت چوب آماده است/ بستری فراهم برای کاشت یک میلیارد درخت

بیش از ۹۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور برای زراعت چوب آماده است/ بستری فراهم برای کاشت یک میلیارد درخت

تهران- ایانا- معاون وزیر و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: با اصلاح قوانین دست‌وپاگیر باید مردم به کاشت نهال و توسعه زراعت چوب تشویق شوند.

به گزارش خبرنگار ایانا، علی تیموری در گفت‌وگویی با تلویزیون همشهری با اشاره به تداوم طرح کاشت یک میلیارد درخت اظهار داشت: بستر اجرای این طرح در کشور وجود دارد؛ زمانی که مطالعات موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور نشان می‌دهد بیش از ۹۰۰ هزار هکتار از اراضی برای زراعت چوب مناسب هستند، یعنی ما می‌توانیم به‌راحتی زمینه کاشت نهال را فراهم کرده و این زمین‌ها را در اختیار مردم قرار دهیم.

رئیس سازمان منابع طبیعی تبلیغات و ترویج برای مشارکت مردمی در این طرح زا برعهده سازمان منابع طبیعی دانست و گفت: این سازمان باید با اصلاح قوانین دست‌وپاگیر، مردم را تشویق و ترغیب به مشارکت در کاشت نهال و توسعه زراعت چوب کند. 

IMG_20250713_172424

وی با اشاره به ظرفیت‌های ویژه برخی استان‌ها اشاره کرد برای توسعه طرح کاشت یک میلیارد درخت گفت: مطالعات نشان می‌دهد که در استان‌های جنوبی، به‌ویژه در مناطق دارای جنگل‌های حرا، ۴۵۰ تا ۶۰۰ هزار هکتار ظرفیت توسعه این گونه‌های ماندابی وجود دارد و همین امسال، در همین مناطق، حدود ۶ میلیون اصله نهال کاشته شده است؛ این مناطق به دلیل شرایط خاص، نیاز آبی بالایی ندارند و با مداخله کم، می‌توان نهال‌کاری را در آن‌ها گسترش داد.

تیموری با بیان اینکه در استان‌های شمالی نیز برنامه‌هایی برای توسعه نهال‌کاری انجام شده و آمادگی لازم برای ادامه کار وجود دارد، خاطرنشان کرد: با توجه به تنش آبی، موقعیت‌های جغرافیایی و اقلیم‌های مختلف را شناسایی و بر اساس آن‌ها برای کاشت گونه‌های مناسب اقدام کرده‌ایم؛ انتخاب گونه‌ها و مناطق هدف به شکلی بوده که با کمترین میزان مصرف آب، بیشترین بهره‌برداری زیست‌محیطی حاصل شود.

وی با تاکید بر تکلیف قانون هفتم پیشرفت بر وظیفه‌مندی سازمان منابع طبیعی در مدیریت ۲۰ درصد از سطح بیابان‌های کشور را در قالب پروژه‌های بیابان‌زدایی ادامه داد: در حال حاضر حدود ۳۰ میلیون هکتار از اراضی کشور در دسته بیابان قرار می‌گیرند که از این میزان، ۱۵ میلیون هکتار منشأ ریزگرد هستند؛ اگر فعالیت‌های نهال‌کاری را بر این مناطق متمرکز کنیم، نه‌تنها می‌توانیم با پدیده گرد و غبار مقابله کنیم، بلکه اهداف طرح یک میلیارد درخت نیز محقق خواهد شد.

رئیس سازمان منابع طبیعی گفت: ما آمادگی داریم این طرح را با مشارکت مردم و نهادهای ذی‌ربط، در سراسر کشور توسعه دهیم؛ ظرفیت علمی، اجرایی و میدانی این اقدام در کشور فراهم است و با حمایت‌های لازم، می‌توان آن را به یکی از موفق‌ترین پروژه‌های زیست‌محیطی در سطح ملی تبدیل کرد.

 

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید