مدیرکل مهندسی و حدنگاری اراضی:

تدوین نقشه جامع کاربری اراضی آغاز شد/ پایه تصمیم‌سازی برای مدیریت بهینه سرزمین


تدوین نقشه جامع کاربری اراضی آغاز شد/ پایه تصمیم‌سازی برای مدیریت بهینه سرزمین

تهران- ایانا- مدیرکل مهندسی و حدنگاری سازمان امور اراضی کشور با اشاره به آغاز تدوین نقشه جامع کاربری اراضی گفت: ایجاد این نقشه، خلأ موجود در مرجعیت کاربری اراضی را برطرف کرده و امکان تحلیل روندها، پیش‌بینی مخاطرات و سیاست‌گذاری مؤثر را فراهم می‌کند.

محمد احمدی در گفت‌وگو با خبرنگارایانا با اشاره به آغاز تدوین نقشه جامع کاربری اراضی کشور گفت: با هدف شناخت، ساماندهی و مدیریت بهینه سرزمین و کشاورزی، تهیه این نقشه با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای و داده‌های میدانی در دستور کار قرار گرفته است. 

وی با اشاره به ضرورت وجود یک مرجع رسمی برای کاربری اراضی در کشور افزود: نقشه جامع کاربری اراضی، زیرساخت لازم برای برنامه‌ریزی کلان و خرد در حوزه‌هایی مانند تولید غذا، تأمین امنیت غذایی، حفظ منابع طبیعی و مقابله با تغییر کاربری اراضی را فراهم می‌کند. 

مدیرکل مهندسی و حدنگاری سازمان امور اراضی کشور ادامه داد: این نقشه با رویکرد علمی و تلفیقی، در سطح ملی آغاز شده و قابل تعمیم تا سطح شهرستان و پلاک‌های روستایی خواهد بود. 

وی با بیان اینکه اطلاعات مورد استفاده در این نقشه شامل داده‌های مکانی دقیق از تصاویر ماهواره‌ای است گفت: این نقشه ضمن ارائه آمار دقیق اراضی کشاورزی کشور، زمینه‌ساز مدیریت زمین در واحدهای برنامه ریزی اجرایی مانند پلاک‌های ثبتی و سامان عرفی روستاها خواهد بود.

احمدی با اشاره به اینکه پیش‌نویس ساختار فنی نقشه کاربری اراضی آماده شده است، تأکید کرد: هماهنگی بین دستگاه‌ها و استفاده از فناوری‌های نو از جمله تصاویر ماهواره‌ای با تفکیک بالا، در اجرای این پروژه نقش کلیدی دارد؛ این پروژه از آن جهت مهم است که در آینده، مبنای صدور مجوزها، پایش تغییرات کاربری، و حتی تعیین مشوق‌ها و برنامه ریزی پراکنش هدفمند کاربری ها مبتنی بر قابلیت‌های اراضی خواهد بود. 

وی با اشاره به اهمیت داده‌محور بودن تصمیمات حوزه منابع طبیعی و کشاورزی افزود: ایجاد این نقشه، خلأ موجود در مرجعیت کاربری اراضی را برطرف کرده و امکان تحلیل روندها، پیش‌بینی مخاطرات و سیاست‌گذاری مؤثر را فراهم می‌کند.

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید