مدیرکل دفتر حفظ کاربری اراضی:
«مجوزهای پراکنده» بلای جان زمینهای کشاورزی/ مختصات جغرافیایی اراضی مرغوب در سامانه ثبت میشود

تهران- ایانا- مدیرکل دفتر حفظ کاربری اراضی سازمان امور اراضی کشور گفت: مجوزهای پراکنده و متقاضیمحور بدون برنامه آمایشی مدون، یکی از عوامل اصلی تخریب اراضی کشاورزی در کشور است.
محسن آشتیانی در گفتوگو با خبرنگار ایانا، تخریب اراضی کشاورزی به دلیل صدور مجوزهای پراکنده و نامتناسب با سرزمین را یکی از معضلات اصلی در کشور دانست و گفت: هر چند با ایجاد سامانه الکترونیکی پنجره واحد مدیریت زمین و درگاه ملی صدور مجوزها در کشور، گامی بزرگ برای رسیدگی به درخواست های مردم و ایجاد رویه واحد در اخذ استعلامات و صدور مجوزها برداشته شده، اما همچنان مجوزها متقاضی محور در حال رسیدگی است و برنامه آمایشی مدونی برای استقرار فعالیت ها تدوین نشده است.
مدیرکل دفتر حفظ کاربری اراضی ادامه داد: ایت سازمان در صدد است که با پهنه بندی اراضی کشاورزی یکپارچه و مرغوب و قرار دادن مختصات جغرافیایی این اراضی ،امکان صدور مجوزهای پراکنده توسط دستگاه ها را در این پهنه ها محدود و اراضی حاصلخیز کشاورزی را حفاظت و مدیریت کند.
وی با توضیح اینکه با اشتراک گذاری نقشه های محدوده تولیگری دستگاهها امکان هماهنگی و مدیریت بر سرزمین فراهم و پاسخگویی به متقاضیان و رسیدگی به درخواست ها تسهیل خواهد شد؛افزود: با قرار گیری مختصات اراصی کشاورزی دست نخورده در سامانه پنجره واحد مدیریت زمین امکان مدیریت بر اراضی فراهم و شفافیت در امور افزایش خواهد یافت و از سو استفاده زمینخواران و سوداگران جلوگیری خواهد شد.
آشتیانی خاطرنشان کرد: موفقیت این طرح، نیازمند همکاری همه دستگاهها و ایجاد زیرساختهای الکترونیکی قویتری خواهد بود .
مدیر کل دفتر حفظ کاربری اراضی با بیان اینکه در حال حاضر، سامانه پنجره واحد تا حدی این هماهنگی را ایجاد کرده، اما تکمیل آن به مدت زمان بیشتری نیاز دارد؛ یادآور شد: با اجرای کامل این سامانه، نهتنها تخلفات کاهش مییابد، بلکه امکان برنامهریزی دقیقتر برای تأمین نیازهای مردم و کشور فراهم میشود.
خبرنگار: شبنم مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید