معاون سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور:

حکمرانی آب و خاک نیاز به بازنگری دارد/ نیاز به تعریف مشترک، انسجام نهادی و بازنگری در مفاهیم پایه

حکمرانی آب و خاک نیاز به بازنگری دارد/ نیاز به تعریف مشترک، انسجام نهادی و بازنگری در مفاهیم پایه

تهران- ایانا- معاون آب خیزداری مرتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با تأکید بر لزوم بازنگری در مفاهیم کلیدی و ساختار حکمرانی منابع آب و خاک گفت: ناهماهنگی‌های مفهومی و اجرایی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین موانع مدیریت پایدار سرزمین است.

حسن وحید در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا با اشاره به چالش‌های ساختاری و مفهومی در مدیریت حوزه‌های آبخیز، اظهار داشت: ما هنوز حتی در مفاهیم پایه‌ای چون حوزه آبخیز و آبریز به اجماع نرسیده‌ایم و این ناهماهنگی مفهومی باعث شده است که برنامه‌ریزی‌های توسعه‌ای و مدیریتی، از منظرهای متفاوت و بعضاً متناقضی انجام شود.

معاون آب خیزداری مرتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با انتقاد از وضعیت کنونی مدیریت منابع آبی کشور افزود: بارگذاری‌های بی‌رویه و غیراصولی در حریم‌های اکولوژیک بدون درنظر گرفتن ظرفیت طبیعی سرزمین، نه تنها بهره‌وری را افزایش نداده، بلکه منجر به تخریب زیست‌بوم‌ها، افت کیفیت منابع خاک و گسترش بحران‌های طبیعی شده است.

وی ادامه داد: اگر تعریف مشخص و مشترکی از حکمرانی سرزمین نداشته باشیم، برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌ها همچنان به‌صورت جزیره‌ای و بخشی انجام خواهد شد؛ این در حالی است که مدیریت منابع زیستی مانند آب، خاک، پوشش گیاهی و حیات وحش نیازمند نگاه یکپارچه و فرابخشی است.

وحید با بیان اینکه برای خروج از این وضعیت، باید به سمت تدوین چارچوب‌های مشترک، هماهنگی بین نهادی، و تقویت نگاه اکوسیستم‌محور در برنامه‌های توسعه‌ای حرکت کنیم، تأکید کرد: حکمرانی مؤثر بر منابع آب و خاک، مستلزم درک دقیق از ظرفیت‌های سرزمینی، رعایت مرزهای اکولوژیک و به‌کارگیری دانش بومی در کنار دانش تخصصی است.

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید